Ünlü hava durumu sunucusu Gökhan Abur defnedildi

Ünlü hava durumu sunucusu Gökhan Abur defnedildi
Üsküdar'da bulunan Şakirin Camisi’nde tertip edilen cenaze töreninde merhum Gökhan Abur’un eşi Hülya Abur ve çocukları Baran, Ekin, İlke Abur taziyeleri kabul etti.

Gökhan Abur hangi kanalda hava durumu haberleri sunuyordu? Gökhan Abur eğitimini hangi şehirlerde sürdürdü? Gökhan Abur hangi kurumdan ne zaman emekli oldu? Abur’un müzik çalışmaları nasıldı? Ünlü sunucu nereye defnedildi?Gökhan Abur hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımzın içeriğinde. İşte detaylar ....

Ünlü hava durumu sunucusu Gökhan Abur defnedildi

İstanbul’da 80 yaşında hayatını kaybeden müzisyen, NTV Meteoroloji Editörü ve sevilen hava durumu sunucusu Gökhan Abur’un cenazesi Şakirin Camisi’nde düzenlenen merasimin ardından Çengelköt Mezarlığı’na defnedildi. Üsküarda bulunan Şakirin Camisi’nde tertip edilen cenaze töreninde merhum Gökhan Abur’un eşi Hülya Abur ve çocukları Baran, Ekin, İlke Abur taziyeleri kabul etti. Sevilen sunucunun cenazesi burada kılınan öğle namazını müteakip Çengelköy Mezarlığı’na defnedildi.

Gökhan Ağabeyimizi kaybettik

Uzun süredir rahatsızlığı dolayısıyla tedavi gören Gökhan Abur’un vefat haberini NTV Radyo'nun X sosyal medya hesabından, "Gökhan ağabeyimizi kaybettik. NTV-NTVRadyo'nun meteoroloji editörü, çok sevgili Gökhan Abur hayatını kaybetti. Gökhan Abur bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu." İfadeleri ile kamuoyuna duyuruldu.

İletişim Başkanı taziye yayınladı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Gökhan Abur için başsağlığı mesajı yayınladı."Yıllarca NTV'de hava durumu haberlerini sunan müzisyen ve meteoroloji editörü Gökhan Abur’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ailesi, sevenleri ve NTV ailesine başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin." İfadelerini kullandı

Gökhan Abur kimdir?

1943 de Afyon’da memur bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Babasının vazifesi dolayısıyla ilkokulu Ankara ve İstanbul’da, ortaokul ve liseyi Karabük’te okudu. Lise çağlarında kurduğu orkestra ile müzik dünyasına adım atan Abur İTÜ Meteoroloji Mühendisliği’nde okurken de orkestrasını sürdürdü. İTÜ’den mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümünde uzun yıllar çalıştıktan sonra 2003 yılında 60 yaşında iken emekli oldu. 1960 lı yıllarda başladığı müzik yaşamı esnasında 1967 Hafta Sonu Gazetesi’nin yaptığı Egemen Bostancı’nın organizasyonu olan Altın ses yarışmasında 4. Oldu. Fikret Şeneş’in katkılarıyla plak çalışmaları yapan Gökhan Abur 45’lik 14 plak ve Bir Gün Karşılaşırsak isimli bir albüm çıkardı. 1983’ten itibaren denizcilikle ilgilenen Abur uzak yol kaptanlarıa eğitim verdi. Açık Radyo’da 2000 yılında başlamak üzere iki yıl boyunca Açık Deniz isimli bir program yaptı. Atlantis Yatçılıkta da “Meteoroloji ve Denizde Hava Tahmini” dersleri verdi. Yıllarca Frank Sinatra, Dean Martin ve Barbara Streisand gibi dünyanın ünlü sanatçıları tarafından sahnelenen “The Rat Pack Show” Haldun Dormen yönetmenliğinde Gökhan Abur, Recep Aktuğ ve İpek Dinç performanslarıyla 2011 Grand Hyatt’da sahnelendi.3 çocuk babasıydı.

17-09-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler