Ünlü İsimden Şok Karar: Sinemayı Bıraktım!

Ünlü İsimden Şok Karar: Sinemayı Bıraktım!
Türk Sinemasının usta oyuncusu Yeşilçam’ın en değerli yüzlerinden biri olan Filiz Akın bir daha sinemaya dönmeyeceğini belirtti. İşte o açıklamadan detaylar!

Yeşilçam dendi mi akla gelen ilk isimlerden biri oldur. Türk sinemasına verdiği emekler ve rol aldığı filmlerdeki başarısıyla o kadar büyük bir kitlenin sevgilisi oldu ki halen yayınlanan filmleri reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Usta oyuncu Filiz Akın o kadar başarılı oldu ki onun yeri bir daha dolmadı. O da bir daha sinemaya dönmedi ve bir daha kamera karşısına geçmedi. Verdikleriyle hem kendi yetindi hem seyircisinin yetinmesini istedi. Şimdi de aynı duygu ve düşüncede devam ediyor. Son olarak kanser ve yüz felci geçiren ve bunları atlatmayı başaran usta oyuncu Filiz Akın geçtiğimiz günlerde bir dergiye verdiği röportajda gelecekte sinemada tekrar olup olmayacağına cevap verdi. İşte usta oyuncu Filiz akın’ın sevenlerini üzen o açıklaması!

Bir Daha Dönmem!

Yeşilçam’ın başarılı oyuncularından onlarca filmde rol alan ve adını sinemaya altın harflerle yazdıran usta oyuncu Filiz Akın sinemaya dönüp dönmemekle ilgili son kez konuştu. Bir dergiye verdiği röportajda usta oyuncu kendisine sinemayı özleyip özlemediği ile ilgili soruya “hayır özlemedim. Ben sinemanın bana taktığı o sevgi, saygı güzelliklerle anımsanma tacını öyle değerli buluyorum ki. Sinemayı gerçekten çok ama çok seviyorum. Biz sevgi, saygı, mutlu sonlar, fedakarlıklar üzerine hayatlar sunduk seyirciye. Onlar da bu filmleri çok sevdiler. Görevimin bittiğini hissettiğim an ise sinemaya veda ettim. Ama sinemada kalan arkadaşlarımla hep gurur duydum. Şimdi aklımda pek çok hikaye var, belki bu hikayeleri anlatırım birilerine” ifadelerini kullandı.

Hayata Sıkı Sıkı Tutunuyorum!

Ünlü isim yaptığı açıklamalarda hayata sıkı sıkıya tutunduğunu da ifade ederek “iyiyim, daha da iyi olacağım. İzmir depreminde o elif bebeğin o kurtarıcısının parmağını tuttuğu gibi tutundum yaşama. Her şeye rağmen moralim daha iyi. Bazen bir kardelen, bazen bir sokak kedisinin bakışıyla beni takip etmesi, bazen bir martının dik başıyla mağrur, gururlu evin balkonunda dolaşması bile beni mutlu etmeye yetiyor” şeklinde konuştu. Usta oyuncu Hayatın Provası Yok adlı kitabının yakında okuyucuyla buluşacağını da ifade ederek kendisini etkileyen olayları bu kitapta topladığını dile getrdi.

23-11-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar