Ünlü Rapçi gözaltına alındı

Ünlü Rapçi gözaltına alındı
Fight Kulüp şarkısı sosyal medyada acımasızca eleştirilen şarkıcı Killa Hakan Almanya’da gözaltına alındı. Bir an için hayranlarını korkutan ünlü rapçi neden gözaltına alındı?

Fight Kulüp şarkısı sosyal medyanın diline düşen ve acımasızca eleştirilen şarkıcı Killa Hakan Almanya’da gözaltına alındı. Bir an için hayranlarını korkutan ünlü rapçi neden gözaltına alındı? Şimdi detaylar…

Ünlü Rapçi gözaltına alındı

Almanya’da gözaltına alınan rap şarkıcısı Killa Hakan çok geçmeden serbest bırakıldı. Çok sayıda medya mensubunun takip ettiği olay sonrası soruları cevapsız bırakan ünlü rapçi canlitv takipçileri için sadece iki cümleyle yetindi.  "Sebep falan yok, ara sıra böyle olaylar oluyor"

Fight Kulüp şarkısıyla gündem olmuştu

Ceza, Ezhel ve Ben Fero gibi rap müziğinin önde gelen isimlerle gerçekleştirdiği Fight Kulüp adlı düetle gündemin ilk sıralarına yerleşen Killa Hakan, nerede gözaltına alındığını sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan takipçilerine duyurdu.

Uzun süredir Almanya’nın Kreuzberg kentinde yaşayan 46 yaşındaki şarkıcının neden gözaltına alındığına ilişkin herhangi bir bilgiye ise maalesef ulaşamadık.

Serbest bırakıldı

Killa Hakan’ın gözaltına alındığını duyan magazinciler hemen olayı gündeme taşıdı. Olayın duyulmasından 3 saat sonra bizzat Killi Hakan serbest bırakıldığını Instagram'dan sevenlerine anında duyurdu:

''Arkadaşlar selam. Bayramınız mübarek olsun. Sabaha kadar hücrede geçirdim. 3 saat önce serbest bırakıldım. Sebep falan yok, ara sıra böyle olaylar oluyor. Sadece bayram gününde olduğuna üzüldüm. Keşke başka gün yapsalardı. Hepinizi öpüyorum.''

Killa Hakan’ı tanıyalım

Gerçek ismi Hakan Durmuş olan ünlü rapçi 1973 doğumlu. Babası 1960’lı yıllarda göç dalgasıyla işçi olarak Almanya'ya göç eden Ali Rıza Durmuş’tur. Aynı zamanda iyi bir güreşçi olan babası oğluna Türk milliyetçiliğini aşılamıştır. Killa Hakan Almanya Kreuzberg'te doğdu ve tahsilini burada tamamladı. Hemen hemen çoğu rapçi gibi Getto hayatı tercih eden Killa, sokaklarla ve hapishane ile erken yaşta tanışan biri. Genç yaşlarda girdiği cezaevinde sürekli şiirler yazarak müziğinin temellerini atmıştır.

Almanya'da doğup büyümesine rağmen tercihini Türkçe Rap’ten yana kullanan Killa Hakan bugün Avrupa'da rap müziğinin önde gelen isimlerinden. Kendini sosyal projelere adayan sanatçı misyonun  Avrupa'da Türkçe Rap Satmak ve Türk Dilini Avrupa'da tanıtmak olarak belirledi. Şimdi sıkı durun, kamuoyunun merak ettiği ve şarkılarında devamlı söylediği “36” sayısının anlamını bizden duyun. 36 sayısı Killa Hakan’ın doğup büyüdüğü Kreuzberg City' nin posta kodu numarasıdır.

Bütün rapçiler toplandık, toplandık

Killa Hakan geçen haftalarda da gündem olmuştu. Ceza, Ezhel ve Ben Fero gibi rap dünyasının önde gelen isimleriyle yaptığı şarkısı "Fight Kulüp" maalesef beklentilerin altında kaldı. Hal böyle olunca acımasızca eleştirildi. O kadar ki YouTube'da trend videolar listesinde 1. sıraya oturan şarkının disslike ve like bölümü gizlenmek zorunda kaldı.

Şarkıyı dinleyen gençlerin büyük bir kısmı "Glup glup glup" sözleri başta olmak üzere 'Fight'in ingilizce, 'kulüp'ün ise Türkçe yazılmasını bile eleştirdi.

Bu vesileyle Killa Hakan’a canlitv olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Avrupa’ya Türk dilini tanıtmak olan misyonunda başarılar dileriz.

 

13-08-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar