Ünlü Sanatçı Durul Gence Hayatını Kaybetti

Ünlü Sanatçı Durul Gence Hayatını Kaybetti
Türk Batı Müziğinin kurucularından ve öncülerinden olan ve pek çok ünlü isimle çalışan Durul Gence kanser sebebiyle hayatını kaybetti.

Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinden biri bugün hayata veda etti. Batı Müziğinin Türkiye’deki en önemli isimlerinden ve temsilcilerinden biri kabul edilen ünlü müzisyen Durul Gence bugün 81 yaşında hayata veda etti. Batı Müziğinin öncülerinden olan Durul Gence rock, pop ve caz alanlarında çalışmalar yapmış ve önemli eserlere imza atmıştır. Ünlü isim bir süredir kanser teşhisiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görüyordu. Ünlü ismin durumunun ağırlaşması üzerine üç hafta önce yoğun bakımda servisinde tedavisine devam edilmeye başlanmıştı. Özellikle 1970’li yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla adını duyuran Durul Gence Türkiye’de ve yurt dışında pek çok ünlü isimle birlikte çalışmıştı. Ünlü isim tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 81 yaşında hayata veda etti.

81 Yaşında Hayata Veda Etti

Batı Müziği’nin Türkiye’deki öncülerinden olan ve bu müziğin sevilip yerleşmesinde büyük emeği olan ünlü müzisyen Durul Gence kanser tedavisi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 81 yaşında hayata veda etti. Ünlü ismin hayatını kaybetmesini Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu. Paylaşımda “Türk Müziği’nin öncülerinden usta sanatçı Durul Gence’nin vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun” ifadeleri kullanıldı. Bu haber üzerine müzik dünyası ünlü ismin kaybı sebebiyle derin bir üzüntü duyarken haber magazin basını ve sosyal medyada geniş şekilde yer aldı. Biz de ünlü isme Allah’tan rahmet ve yakınları ile sevenlerine sabır diliyoruz.

Durul Gence Kimdir?

Bugün 81 yaşında hayata veda eden ünlü müzisyen Durul Gence 1940 yılında dünyaya gelmiştir. Durul Gence 1954 yılında girdiği Deniz Harp Okulu’nda davul çalmaya başlayarak müzik hayatına başlamıştır. Özellikle okul yıllarında kurduğu müzik topluluğu ve Ajda Pekkan, Rüçhan, Çamay, Gönül Yazar, Alpay, Tanju Okan, Ertan Anapa gibi isimlerle çalışan ünlü isim yurt dışında da önemli isimlerle çalışmıştır. 1970 yılında yaptığı Şeyh Şamil plağı ile iyice ünlenen isim ODTÜ’de ve Hacettepe Üniversitesinde insan, müzik ve caz dersleri vermiştir. Durul Gence’nin DG-4 adında bir topluluğu bulunmaktadır.

20-10-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar