Ünlü sanatçılar Bodrum'da çöp topladı!

Ünlü sanatçılar Bodrum'da çöp topladı!
Miss Gibi 1 Bodrum platformu üyeleriyle birlikte ünlü sanatçılar Bodrum'da çöp topladı. Atılanlara isyan eden Sertap Erener, "İnsanlığımdan utanıyorum" dedi.

Ünlü sanatçılar ve Bodrumlular birlikte çöp topladı. Sahil boyunca çöp toplayanlar arasında bulunan Sertap Erener ve Yonca Evcimik gördüklerine isyan etti. Bodrum Belediyesi ve Mis Gibi 1 Bodrum platformu üyeleri ile birlikte çok sayıda gönüllü Bodrum sahilindeki çöpleri topladı. Çöp toplarken gördüklerine çok sinirlenen Sertap Erener'den tepki dolu bir açıklama geldi. Sertap Erener gördükleri karşısında insanlığımdan utanıyorum dedi.

Sertap Erener: Utanıyorum insan olmamızdan

Gümbet sahilini de elleriyle temizleyen Sertap Erener gazetecilere yaptığı açıklamada tepkisini dile getirdi. Sertap Erener, "Temizlik yapmamız şartta tabii. Bu çevrenin bu halle gelmesi ile ilgili ciddi problemlerimiz var. İnsan dediğin bu kadar pis ve sorumsuz olamaz. Utanıyorum insan olmamızdan. Çünkü hayvanlar bile kendi pisliklerini topluyorlar, üzerini kapatıyorlar. Biz onu bile yapmıyoruz" şeklinde konuştu.

Sertap Erener çevre kirliliğini önlemeleri için yetkililere seslendi

Yetkililere de seslenen Sertap Erener, herkesin bilinçli olması gerektiğini söyledi. Erener, "Bu ayıp için yaptırımlar gerekiyor. Biz toplarız ama burası yarın yine aynı böyle çöplük olacak. Bu yaptırımlarda devlet eliyle olması lazım. Tek başımızı sivil toplumlarla birlikte uralar temizlenir ama insanların bilinçlenmesi için gereken her şey küçük yaşta aileden başlayıp doğayı nasıl korumalıyız, dünya nasıl kirleniyor, onlara nasıl bir dünya bırakmalıyız tadından dersler gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Burada herkesin bıraktığı pisliği toplamaya çalışıyorum

Biz dünyada misafiriz diyen Sertap Erener, "Bir tek dünya var, burası çöplük değil, burada gelip geçiciyiz. Biz misafiriz bu dünyada. Buranın sahibi değiliz kavramını insan denilen şeyin anlaması gerekiyor. Bunları doğru yapamazsak, yaptırım uygulayamazsak bizden hiçbir şey olmaz. Ben çok umutlu değilim ama gönüllüyüm geldim burada herkesin bıraktığı pisliği toplamaya çalışıyorum" siteminde bulundu.

Yonca Evcimik de Bodrum'da çöp topladı

Şarkıcı Yonca Evcimik de Bodrum'da gönüllü olarak çöp toplayanlar arasındaydı. Çevreyi kirletmenin eğitimsizlikle bağlantılı olduğunu söyleyen Yonca Evcimik, "Bol miktarda ay çekirdeği topladım. Sigara izmariti topladım. Naylon atık topladım. Şu ana kadar bu atıklardan bolca vardı onları topladım. Çöp atmayı şöyle düşünüyorum ben. Eğitimsiz insanların bunu yaptığını düşünüyorum. Eğitimli bir insanın böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Doğaya saygılı insanlarında bunu yapacağını düşünmüyorum. Ben şahsen biri yere tükürse bile koşup arkasından bardon bir şeyinizi düşürdünüz diyorum. Bu noktaya geldim artık. Hep birlikte bunu yapmamız lazım ki bunu öğretelim" açıklamasında bulundu.

28-10-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar