Ünlülerden Kan bağışı çağrısı yapıldı

Ünlülerden Kan bağışı çağrısı yapıldı
Kahraman Maraş merkezli yaşanan deprem sonrası kan ihtiyacı için Kızılay tarafından başlatılan kan bağışına ünlü isimlerde katıldı.

Kahraman Maraş merkezli iki depremle sarsılan Türkiye yaralarını sarmaya, enkaz altında kalan vatandaşlarını kurtarmaya ve deprem bölgesine her türlü yardımı ve ihtiyacı tedarik etmeye çalışıyor. 7,7 ve 7,6 gibi iki büyük depremi peş peşe yaşayan pek çok ilde binlerce ev yıkılırken enkaz altında binlerce insan kaldı ve her yandan yardım çığlıkları yükselmeye başladı. Bu yardım çığlıklarına ülkenin her yanından pek çok farklı kesimden insanlar cevap verdi ve bir kez daha bir ve bütün olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Deprem bölgesinde yaralananlar için acil kan ihtiyacı durumuna karşı kan bağışı yapmak için Kızılay’ın kurduğu pek çok noktaya koşan insanlar deprem bölgesindekiler için kan vermeye başladı. Bu insanlar arasında pek çok ünlü isim de yer aldı. Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan kan için kan vermeye koşan ünlüler arasında şarkıcı Soner Arıca da yer aldı ve gördüğü manzara karşısında duygulandı.

Soner Arıca’dan Gururlandıran Paylaşım

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin pek çoğunda etkisini gösteren deprem için ülkenin her yerinden yardımlar yağmaya başladı. Kızılay’ın çağrısıyla kan vermeye koşan vatandaşlar ellerinden geldiğince yardım isteğine cevap vermeye çalıştı. Kan vermek isteyen ünlülerden olan Soner Arıca kan vermek için gittiği yerde kendisini gururlandıran bir tabloyla karşılaştı. Soner Arıca kan vermek için gittiği yerde gördükleri karşısında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Şarkıcı paylaşımında “kan vermeye geldim ama çok sıra olduğu için geceye kadar süre yetmez diye form dağıtmayı durdurdular, doğal olarak yarın sabaha kaldım. Bu yoğunluğu oluşturanlarla gurur duydum” ifadelerini kullandı. Aynı şekilde kan bağışına koşanlar arasında ilk sıralarda yer alan şarkıcı Sezai’de paylaşımında “lütfen kan verin sevgili dostlar. Kısa bir süre sonra en çok kana ihtiyaç olacak. Hepimize geçmiş olsun. Dualarımız enkaz altındaki insanlar için” ifadelerini kullandı.

Kan Merkezleri Kuruldu

Kızılay tarafından başlatılan çağrıyla ülkenin hemen her yerinde kan verme merkezleri kuruldu ve buralarda pek çok insan sıraya girerek deprem bölgesi için kan vermeye başladı. Halen devam eden kan verme çağrılarına pek çok ünlü isim de katıldı ve deprem bölgesinde ihtiyaç duyanlar için kan vermeye koştu.

08-02-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar