Usta oyuncu Göksel Arsoy’dan TRT’ye dev bağış

Usta oyuncu Göksel Arsoy’dan TRT’ye dev bağış
Türk müziğinin önemli mihenk taşlarından Yesari Asım Ersoy’un yeğeni olan Göksel Arsoy  musıki dersleri aldığı zamandaki notları ve külliyatları TRT İstanbul Radyosu’na hediye etti

Usta oyuncu Göksel Arsoy ünlü bestekar Yesari Asım Arsoy’un nesi oluyor? Yarım yüzyıllık dev müzik arşivini bağışlama kararını nasıl aldı? Ünlü oyuncu Gmöksel Arsoy dev arşivini kime teslim etti? Arsoy hangi büyük sanatçıyla tanışmasını büyük bir şans olarak görüyor? Müzikle de ilgilenen usta oyuncu Göksel Arsoy sahnelere çıktı mı? Göksel Arsoy ve dev müzik arşivi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızın içeriğinde.İşte detaylar....

Usta oyuncu Göksel Arsoy’dan TRT’ye dev bağış

Türk sinemasının Altın Çocuk lakaplı ünlü oyuncusu Göksel Arsoy yarım asrı aşkın süredir biriktirdiği dev müzik arşivini TRT İstanbul Radyosu’na hediye etti. Bir dönem müzikle yakından ilgilenen Göksel Arsoy 15 yıl civarında da sahnelere çıkmıştı. Türk müziğinin önemli mihenk taşlarından Yesari Asım Ersoy’un da yeğeni olan Göksel Arsoy  musıki dersleri aldığı zamandaki notları ve külliyatları TRT İstanbul Radyosu’na hediye etti.Levent’teki evinde  bulunan arşivi radyo yetkililerine teslim eden Arsoy “Benim şansım; bestekâr Yesârî Asım Arsoy’un amcam olması. Onu anlamak için belli bir kültüre ve birikime sahip olmak lazımdı. Ben de Yesârî Asım ismine yakışmak için dersler aldım.'' dedi.

Bilhassa Arif Sami Toker’le tanışmam çok büyük bir şanstı.

Müzik yaşamıyla ve müziğe ilgisi hakkında da ''Haftada iki gün Muzaffer Birtan’ın evine gider, ders alırdım. Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın Taksim’deki muayenesine giderdim. Bilhassa Arif Sami Toker’le tanışmam çok büyük bir şanstı. Bütün bu hocalarla olan çalışmalarımda aldığım notları, musikiyle ilgili yazılı eserleri hep biriktirdim. Ortaya büyük bir arşiv çıktı.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

Yaptığım bağış bu yönden hatırlanmamı sağlayacaktır

Göksel Arsoy yıllardır biriktirdiği dev arşivi TRT’ye bağışlama kararını nasıl aldığını “Son yıllarda arşivimi açıyor, okurken o günlere gidiyordum. Sonra kendi kendime dedim ki; o hatıralar yalnız seni tatmin ediyor. Senin gibi bir sanatçıya yakışan, bu zengin arşivi büyük bir sanat kuruluşuna hediye ekmektir. Bu bir hizmettir. Hem de bu yönden hatırlanmanı temin edecektir. İstanbul Radyosu’na telefon ettim. Çok yakınlık gösterdiler ve memnun oldular. Ben de bu arşivi kendilerine hediye ettim.” Sözleriyle ifade etti.

18-04-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar