Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm izle

Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm izle
Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm izle; TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu, ilk bölüm ile ekrana gelecek. Yeni bölüm tek parça ve HD izlemek için detaylar.

Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm izle; TRT 1 ekranlarında başlayan yeni dizi Uyanış: Büyük Selçuklu, 1. bölüm ile ekrana gelecek. Merakla beklenen dizinin yeni bölümü merakla bekleniyor. Peki bu dizinin 1. bölümü internet üzerinden nasıl izlenir? Yeni bölümü tek parça ve full HD olarak izlemek istiyorsanız bu sayfada yer alan bağlantı üzerinden kolayca izleyebilirsiniz. Bağlantıya tıklayarak bölümün yer aldığı internet sayfasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi ile ilgili tüm bilgilere de sayfanın devamından ulaşabilirsiniz.

Uyanış: Büyük Selçuklu 1. bölüm izle

1000'li yıllar Türk tarihi için büyük önem taşıyor. 1071 yılında Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alp Arslan'ın Malazgirt Meydan Muharebesi'nde Bizans İmparatorluğu'na karşı kazandığı zaferin ardından Anadolu'nun kapanmamak üzere açılmıştır. Sultan Alp Arslan 1072 yılında ise uğradığı suikast sonucunda ölmüştür. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi babasının ölümünün ardından Melikşah'ın tahta çıkmasıyla başlıyor. Sultan Melikşah, tahta çıktığı gün karısı Kıpçak hatunu Başulu'nun doğum sırasında vefat ettiği haberini alır. Doğan bebek devlet için büyük bir tehlike teşkil ettiğinden Melikşah onu bir daha görmemek üzere Nizamülmülk'e bırakır. Sultan Melikşah, babasından aldığı güçlü devleti daha da güçlendirmiştir. Büyük Selçuklu'nun yükselişiyle birlikte devletin düşmanları da fazlasıyla artmıştır. 

Öte yandan Sencer, yıllarca aldığı eğitimler sonucunda donanımlı bir savaşçıya dönüşmüştür. Pek çok kahramanlığa imza atmasıyla birlikte Sultan Melikşah'ın bir numaralı fedaisine dönüşür. Nizamülmülk tarafından çok sevilen Sencer, devleti için her şeyi yapabilecek bir adamdır. Sultan Melikşah ve Sencer'in sahada ve masada verdiği mücadeleye Nizamülmülk gibi liyakatlı devlet adamları, Ömer Hayyam ve Gazali gibi saygıdeğer isimler destek vermektedir. 

Uyanış: Büyük Selçuklu izle

Konusu ile büyük bir izleyici kitlesinin dikkatini çeken Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin oyuncu kadrosunda kimlerin yer aldığı da fazlasıyla merak ediliyor. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde baş karakter Sultan Melikşah, başarılı oyuncu Buğra Gülsoy tarafından canlandırılacak. Oyuncu kadrosunun kalanına baktığımızda ise pek çok deneyimli oyuncuyu görüyoruz. Gürkan Uygun, Hatice Şendil, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Ekin Koç, Cemal Toktaş, İlker Kızmaz, Osman Sonant dizide rol alacak diğer isimler.

28-09-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar