Uyanış: Büyük Selçuklu 31. Bölüm İzle

Uyanış: Büyük Selçuklu 31. Bölüm İzle
Yakalanan Turanşah, Melikşah’ın gazabından kurtulmak için hapsettiği Sabbah ve Tekiş’i, serbest bırakılması karşılığında teslim etmeyi teklif eder.

Pazartesi akşamları yayınlanan TRT1 dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu reytingleri damga vurmayı sürdürüyor. Cihan devleti Selçuklu’nun şahlanışını anlatan Uyanış: Büyük Selçuklu 31. yeni bölümde, Turanşah’ı tuzağa düşüren Melikşah, onun teklifini kabul edip serbest bırakacak mı? Melikşah’a tuzak kuran Mitras, oyun içinde oyun kuran Melikşah’ın tutsak ettiği Şelemzar şehrinin önderlerini kurtarmak için harekete geçiyor. Sabbahların tutulduğu yeri öğrenen Sencer, Faysal’dan İlteber’in ve Ayaz’ın intikamını almayı başarabilecek mi? Melikşah, Batınilerin ele geçirdiği Şelemzar’ı yeniden topraklarına katıp; ilahi mefkûre için yürüdüğü Uyanış: Büyük Selçuklu 31. Bölümüne buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi detaylar

Uyanış: Büyük Selçuklu 31. Bölüm İzle

Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Mehmet Özgür ve Gürkan Uygun’un başrollerini paylaştığı TRT1 dizisi Uyanış’ın yönetmen koltuğunda Emre Konuk oturuyor. İlahi dava mefkuresi, kirli ittifaklar ve iktidar mücadelesine sahne olan Uyanış Büyük Selçuklu dizişimde Sevda Erginci, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu ve Erdem Akakçe gibi usta isimler rol alıyor.

Turanşah yakalanıyor

Melikşah, Turanşah’ı tuzağa düşürerek ihanetini belgelemişti. Canının peşine düşen Turanşah, Melikşah’ın gazabından kurtulmak için hapsettiği Sabbah ve Tekiş’i, serbest bırakılması karşılığında Melikşah’a teslim etmeyi teklif eder. Babası Alpaslan’ın ilahi mefkure davasına adım adım ilerleye. Melikşah, Turanşah’ın bu önerisini kabul edip onu bağışlayacak mı?

Melikşah oyun içinde oyun kuruyor

Mitras, Kuvel’e geleceğini sandığı Melikşah’a pusu kurmuş ancak aldatıldığını öğrenmişti. Melikşah’ın herkese oyun oynadığını anladığında küplere binen Mitras, Hasan Sabbah, Faysal ve Tekiş’in Turanşah tarafından alıkonulduğunu öğrenir. Melikşah’ın tutsak ettiği Şelemzar şehrinin önderlerini tutsaklıktan kurtarmak için harekete geçer. Mitras, Kuvel için çok önemli olan bu hamlesinde başarılı olabilecek mi?

Sencer, intikam peşinde

Öte yandan casusları vasıtasıyla Sabbah ve Tekiş’in hapsedildiği yeri öğrenen Sencer, Sabbahları yakalamak için harekete geçer. Faysal’ın alçakça şehit ettiği İlteber’in ve Ayaz’ın intikamını almayı kafasına koyan Melik Sencer, Mitras’tan önce Hasan Sabbah’ı ve Faysal’ı bulabilecek mi? Öte yandan Batınilerin ele geçirdiği Şelemzar’ı yeniden topraklarına katan Melikşah, sıradaki hedef olan Kuvel Kalesi’ni fethe yönelir. Babası Sultan Alparslan’ın işaret ettiği ilahi mefkûre için yürümeye devam eden Melikşah’ın ustaca kurduğu planalrın yer aldığı Uyanış: Büyük Selçuklu 31. Son bölüm 10 Mayıs Pazartesi saat 20.00’de TRT1’de. Keyifli seyirler.

10-05-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar