Uyanış: Büyük Selçuklu 32.Bölüm İzle

Uyanış: Büyük Selçuklu 32.Bölüm İzle
Melişkşah, Secer ve Tapar'ın yardımına koşarak Şelemzar'ı fethediyor. Planları bozulan Terken Hatun bir erkek şehzade doğruyor. Faysal'ı kaybeden Sabbah, nasıl bir yenin ediyor?

Tarihi dönem yapımlarıyla rakiplerinin bir adım önünde olan TRT1’in pazartesi akşamlarına damga vuran Uyanış: Büyük Selçuklu 32. Bölümüyle ekrana geliyor. Büyük Selçuklu Devleti’nin dünyaya hükmedişini anlatan Uyanış: Büyük Selçuklu 32. yeni bölümde Tacülmülk’ün zehirlediği askerlere rağmen Melikşah’ın tam zamanında yetişmesiyle Şelemzar’a girmeyi başaran Sencer ve Tapar, içerdeki haini bulabilecek mi? Şelemzar’ı Sabbah ve Tekiş’in elinden kurtaran Sencer, Faysal’ın hesabını görüyor. Kalede yakalanan Tekiş’i nasıl bir son bekliyor? Düşmanlarını tek tek yok ederek ilahi dava yolunda ilerleyen Sultan Melikşah, sıradaki Hasan Sabbah’ı acı akıbete zorlarken tüm planları bozulan Terken Hatun erken doğum yapıyor. Şehzadenin erkek olmasının Terken’i bir adım öne çıkardığı Uyanış: Büyük Selçuklu 32. Bölümüne buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi detaylar

Uyanış: Büyük Selçuklu 32.Bölüm İzle

Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Mehmet Özgür, Gürkan Uygun ve Hatice Şendil’in başrollerini paylaştığı TRT1 dizisi Uyanış, pazartesi akşamlarının gözde yapımı oldu. Yönetmen koltuğunda Emre Konuk’un oturduğu Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sevda Erginci, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu ve Erdem Akakçe gibi usta isimler de rol alıyor.

Şelemzar ele geçiyor

Terken Hatun’un adamı Vezir Tacülmülk, Terken’in isteği doğrultusunda Şelemzar’ı kuşatmak için harekete geçen askerleri zehirlemişti. Askerlerin başındaki Sencer ve Tapar, Şelemzar, çoğu askerin savaşamaz duruma gelmesine rağmen kahramanca savaşırlar. Durumu öğrenen Melikşah, Sencer ve Tapar’ı içlerine düştükleri müşkül durumdan kurtarmak için harekete geçer.

Sencer, intikamını alıyor

Melikşah’In son anda yetişmesiyle Şelemzar’ı Sabbah ve Tekiş’in elinden kurtaran Sencer, Faysal’ı yakalayıp Aydoğdu’nun, Ayaz’ın ve İlteber’in intikamını alır. Tekiş’i saklandığı yerde yakalayıp sultana teslime den Sencer, hanedan içindeki kargaşaya son verebilecek mi? Şelemzar’dan kaçıp Küvel’e sığınan ve Selçuklu’nun en maharetli düşmanı olan Sabbah, ele geçirilip öldürülecek mi?

Terken, Şehzade annesi oluyor

Tacemülk ile yaptığı planların boşa gittiğini öğrenen Terken Hatun, yaşadığı şokla erken doğum yapar ve bir erkek şehzade doğurur. Adın Mahmut olan Şehzade, anası Terken’i diğer hatunlar nezdinde bir adım öne geçirmiştir. Terken Hatun bunu devletin yükselişi için mi batışı için mi kullanacak? Kutlu cihat yolunda zafere emin adımlarla yürüyen Melikşah’ın ustaca hazırladığı hedeflerin yer aldığı Uyanış: Büyük Selçuklu 32. Son bölüm 17 Mayıs Pazartesi saat 20.00’de TRT1’de. Keyifli seyirler.

17-05-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar