Vatanım Sensin 24. Bölümde Yine Heyecan Vardı

Vatanım Sensin 24. Bölümde Yine Heyecan Vardı
Vatan’ım Sensin’in 24. bölümü 20 Nisan perşembe akşamı Kanal D ekranlarında izleyicisiyle buluştu. Milli mücadelenin başlaması ve Miralay Tefik’in ajan olduğunun ortaya çıkmasıyla sevlien dizide olayların seyri birden değişti.

24. bölümüyle ekrana gelen Vatanım Sensin'de yardım malzemeleriyle birlikte silahların taşındığı haberi duyulduktan sonra İzmir iyice karışır. Tabi bundan en çok etkilenen Azize Hemşire ve ailesi olur. Yunanlıların gözü bundan böyle onların üzerindedir. Bu yüzden Azize, sorgulanmak için Yunan karargahına götürülür. Ancak ne olursa olsun ailesini koruma vazifesinden hiç vazgeçmeyen General Cevdet Azize’ye hiçbir şey hakkında konuşmamasını tembih eder. Bu konuşma esnasında fenalaşan Azize, hamile olduğunu Cevdet’e söyleyiverir.

Yardım sandıklarını kontrol ederken silahları gördüğünü söylemeyen Leon, yaptığının vatan hainliği olduğunu düşünerek bundan çok rahatsızlık duyar. Hatta canına kıyarak bu vicdan azabından kurtulmak ister. Ancak bunu yapamaz, çünkü son anda Hilal yetişir ve ona engel olur. 

Kuşadası’ndan dönen Tevfik silahların sevk edildiğini öğrenince şaşkına döner. Zira silahları bulup İngilizlere teslim etmek onun görevidir. İngiliz Ajan Hamilton silahların Türk askerinin eline geçtiğini öğrendiğinde artık ipler kopmuştur. Hamilton en kanlı eylemlerini gerçekleştirmeye koyulur. İlk yapılmasını istediği, Mustafa Kemal’in başlattığı hareketin dinsizlik hareketi olduğunu yayıp halkı ondan yüz çevirtmektir. Tabi bunu yapacak ve insanları ikna edecek olan Tevfik’tir. Tevfik’in dediklerini kabul edenler ödüllendirilirken, kabul etmeyenler ise cezalandırılır.

Hamilton daha da ileri gidip Kuvvacıların katli vaciptir diye fetva çıkarttırır ve Kuvvacılar şehir meydanında asılmaya başlarlar. Dağdaki Eşref Paşa’nın adamlarına haber ulaştıranın Yakup olduğunu belirleyen Hamilton, onun içinde bir tuzak hazırlar. Ancak son anda yetişen Cevdet Yakup’u darağacından kurtarır.

Artık Yakup’ta Cevdet’te Tevfik’in hain olduğundan emindirler. Tevfik ise Hamilton’un dediklerini harfiyen yerine getirmektedir.
Tevfik’in ikna edemediği biri daha vardır. Azize Hemşire… Tevfik’in söylediklerine bir anlam veremeyen Azize, Mustafa Kemal’in vatan haini olduğuna asla inanmaz. Azize’nin bir de, sürpriz bir konuğu vardır. Angela ya da eski adıyla Eftelya… Angela Azize’ye gelip Tevfik’le ilgili gerçekleri söyler. Tevfik’in bir vatan haini olduğunu, yıllar öncede bir avuç hazine için Selanik’i satanın ve Cevdet’i sırtından vuranın Tevfik olduğunu duyan Azize şok olur. 
Haluk Levent’in seslendirdiği İzmir’in Kavakları, Kanal D'nin sevilen dizisi Vatanım Sensin'i daha bir keyifli hale getiriyor. 24.bölüm, ilerleyen bölümlerde tansiyonun daha da yükseleceğinin sinyallerini veriyor. İzleyelim ve görelim…

 

21-04-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar