Payitaht'ta Filistinli Esrarengiz Casus!

Payitaht'ta Filistinli Esrarengiz Casus!
Tabii casus hikayelerinde hareketliliği sonradan çıkan geri dönüşlerle değil de normal bir hikaye kurgusu ile sağlamak lazım. Ayrıca teknik hikayelerin gerçekçi ve yaşanabilir olmasına dikkat edilirse başarı artar.

Trt 1'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisi 8. bölümü ile zihinlerde uzun süre yer bırakacak bir hikayeye sahiplik etmeye başladı. Yıldız İstihbarat Teşkilatı ile dünyaca ünlü bir istihbarat sistemine sahip olan Sultan Abdülhamid'in dillerden düşmeyen bu teşkilatının hikayesini bundan sonraki bölümlerde daha çok izleyeceğiz.

Payitaht, aynı zamanda ekrana merhaba dediği Star Tv'de yayınlanan Özcan Deniz ve Aslı Enver'in başrollerini paylaştığı İstanbullu Gelin dizisini reytinglerde geçmeyi başarmış durumda.

Payitah'ta bu hafta başlayan hikaye?

8. bölümde; Ermeni komitecilerin Payitaht'ta huzur bozucu hareketleri artarak devam ederken komiteciler sürekli küçük bir kıvılcımdan karışıklık çıkarmaya çalıştılar. Planlarını daha önceden yapan Sultan Abdülhamid ise Filistin'den getirttiği alanında uzman bir casusu İngilizlere karşı kullandı. Bir nevi bundan sonra Payitaht'ta Sultan Abdülhamid'in istihbarat teşkilatı çalışmaya başlayacak. Bu da hem genel izleyici hem de Ab izleyicisi için dikkat çekici bir hikayedir. Bu casusluk planı hareketli bir hikayeye hizmet ederse Payitaht daha yüksek reytinglere ulaşabilir.

Tabii casus hikayelerinde hareketliliği sonradan çıkan geri dönüşlerle değil de normal bir hikaye kurgusu ile sağlamak lazım. Ayrıca teknik hikayelerin gerçekçi ve yaşanabilir olmasına dikkat edilirse başarı artar.

Bülent İnal rolünün adamı!

Evet, Bülent İnal (Sultan Abdülhamid) kendisi için yazılmış en iyi karakteri canlandırıyor. Dizinin kadrosu açıklandığında kendisinden şüphelenenler olsa da Bülent İnal işi kotardığı gibi ekran resmi olmayı da başarmış durumda...  

Karakter o kadar azametli yazılıyor ki İstanbul'a silah yığmaya çalışan Ermeni komitecileri Abdülhamit korkusundan Abdülhamid'in tuzağına düşüyorlar.

Akın Akınözü (Ömer) ne iştir?

Her dizinin asıl takip edilen noktalından birisi de aşktır. Koskoca Abdülhamid'e bir aşk hikayesi kurulmayacağına göre Ömer (Akın Akınözü) bu görevi üstleniyor. Annesine yapılanlarla birlikte  intikam hırsı diziyi biraz hareketlendirmekte... Ömer'in daha aktif ve uçarı hallerini seyirci daha çok tercih edecektir. Hikayede ağırlığı artmalı!

Abdülhamid çok mu konuşmalı?

Dizinin en olumsuz yönü bu gibi görünüyor.

Sultan Abdülhamid Han'ın uzun yıllar hem içerideki hem de dışarıdaki hainlere karşı mücadele ettiğini biliyoruz. Lakin bu mücadele nutuk atarak olmadı.

Yarım sayfa yazılan diyalogları haber spikerlerinin okuması gibi nutuk attırarak verilmesi dizinin kalitesini düşürüyor. Bu kadar uzun sahneler yerine daha etkileyici sahneler olmalı! Az laf çok iş!

 

22-04-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar