Ya İstiklal Ya Ölüm 1. Bölüm İzle!

Ya İstiklal Ya Ölüm  1. Bölüm İzle!
Ya İstiklal Ya Ölüm 1. Bölüm İzle! İtilaf Devletlerinin işgali ile TBMM'nin açılışı arasındaki 6 haftayı anlatan Ya İstiklal Ya Ölüm ilk bölümü ile bu akşam TRT1'de.

Ya İstiklal Ya Ölüm  1. Bölüm İzle! Bu akşam TRT1'de ilk bölümü ile seyirci karşısına çıkacak Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi Yasin Uslu yönetmenliğinde, Funda Çetin tarafından kaleme alınıyor.  Tarih'in yeniden kurgulandığı dizide İstanbul'un İtilaf Devletleri tarafından işgalinden, TBMM'nin açılışı arasındaki 6 haftanın ayrıntıları ile işlenişi anltılıyor. Başrollerinde Rıza Kocaoğlu, Osman Sonant, Mehmet Özgür, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Birkan Sokullu, Dolunay Soysert,Hilmi Cem İntepe ve Melis Sezenyer alıyor. TRT1'de bu akşam yayınlanacak Ya İstiklal Ya Ölüm 1. bölüm tek parça izlemek için bağlantı butonuna tıklamayı unutmayın. 

Ya İstiklal Ya Ölüm 1. Bölümde Neler Olacak?

Ya İstiklal Ya Ölüm  1. Bölüm İzle! 16 Mart 1920 günü İstanbul'un İtilaf devletleri taraffından İgal ediliişini ve o tarihten sonraki 6 haftayı, yani 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına kadar olan tarihi anlatacak. Dizi başlangıcının alatıldı 100. yıl dönümüde yani 16 Mart 2020 günü ilk bölümü gösterimde olacak. İstanbul'un İşgali sırasında bir milletin nasıl tek yürek nasıl tek vücut olduğunu, Türk milletinin mücadeleci ruhunu anlatacak. 

Ya İstaiklal Ya Ölüm Oyuncu ve Karakterleri

Mustafa Kemal Atatürk ile İlker Kızmaz 

Topkapılı karakteri ile Birkan Sokullu

Mehmet Akif karakteri ile Mehmet Özgür

Halide Edip karakteri ile Dolunay Soysert

Ali Fuat Paşa karakteri ile Osman Sonant

İhsan Pere karakteri ile Rıza Kocaoğlu

Galip karakteri ile Hilmi Cem İntepe

Nazan karakteri ile Melis Sezen diziye hayat verecek. TRT1'in kendi platosunda çekimleri gerçekleştirilen dizinin fragmanlarına ilk günden ilgi çekmişti. Ya İstiklal Ya Ölüm bu akşam saat 20:00'de ilk bölümü ile TRT1'de. 

İyi Seyirler. 

 

16-03-2020
Yazar Hakkında
Aslı Vural

Aslı Vural

1992 yılında dünya gelmiştir. Uzun yıllardır editörlük yapmaktadır. .. devamı.. mail
Yorumlar