Ya İstiklal Ya Ölüm Dizisinde Mustafa Kemal Atatürk’ü Oynayacak Oyuncu Belli Oldu!

Ya İstiklal Ya Ölüm Dizisinde Mustafa Kemal Atatürk’ü Oynayacak Oyuncu Belli Oldu!
TRT 1'de yayınlanacak olan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak oyuncu belli oldu. çekimleri başlayan dizide Atatürk'ü kim oynayacak? İşte cevabı!

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak ve ilk bölümü 16 Mart’ta ekrana gelecek olan Milli Mücadele’nin 100. Yıl dönemi dolayısıyla Kirli Kedi Yapım tarafından çekimlerine başlanılan 6 bölümlük mini dizi Ya İstiklal Ya Ölüm’de Mustafa Kemal Atatürk rolünü hangi oyuncunun oynayacağı belli oldu. Daha önce Atatürk’ü canlandırması için ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’a teklif götürülmüş ancak oyuncu çok istemesine karşın aynı tarihlerde başka bir iş için daha önceden anlaşması dolayısıyla teklifi mecburen geri çevirmek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine TRT 1 ekranlarında 16 Mart’ta ilk bölümü yayınlanacak dizide Atatürk rolünü oynaması için başka bir oyuncuyla el sıkışıldığı öğrenildi. İşte detaylar!

Ya İstikla Ya Ölüm Dizisinde Atatürk’ü Kim Oynayacak?

Milli Mücadelenin 100. Yıldönümü nedeniyle projelendirilen ve yine Milli Mücadeledeki Kuvayi milliye hareketi ve İstanbul’un işgali dolayısıyla İstanbul’dan Ankara’ya geçmeye çalışan vatanseverlerin ve yine İstanbul’dan Anadolu’ya silah geçirmek için verilen mücadelenin hikayesinin anlatılacağı mini dizi Ya İstiklal Ya Ölüm’de Mustafa Kemal Atatürk’ü kimin oynayacağı belli oldu. İstanbul’un işgal edilmesiyle başlayacak ve TBMM’nin açılmasıyla bitecek 6 bölümlüm mini dizide Mustafa kemal Atatürk’ü başarılı oyuncu İlker Kızmaz’ın canlandıracağı açıklandı. Böylece birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı kadroda İlker Kızmaz en önemli karakteri canlandırma fırsatını elde etmiş oldu. Daha önce de asker dizilerinde rol alan Kızmaz’ın bu rol için oldukça heyecanlı olduğu da gelen kulis bilgileri arasında. Çekimleri başlayan dizi ise heyecanla beklenmeye başlandı.

Ya İstiklal Ya Ölüm’de Oynayacak Oyuncular Kimler?

Milli Mücadelede belli bir dönemin hikayesinin ele alınıp anlatılacağı Ya İstiklal Ya Ölüm adlı mini dizinin yönetmenliğini Yasin Uslu üstlenirken dizinin oyuncu kadrosu ise birbirinden ünlü isimlerden oluşuyor. Dizide rol alacak oyunculardan bazıları şunlar; İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Serkan Keskin, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Alina Boz, Hilmicem İntepe, Ushan Çakır, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ ve Altan Erkekli.

İlker Kızmaz Kimdir?

Ünlü oyuncu İlker Kızmaz, 9 Eylül 1974 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Küçüklüğünden beri tiyatroya ilgi duyan oyuncu İzmir’de pek çok tiyatroda eğitim görmüş ve oyunlarda rol almıştır. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olan oyuncu bu güne kadar pek çok yapımda rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır; Payitaht Abdülhamid, Umuda kelepçe Vurulmaz, Tatlı İntikam, Sevda Kuşun Kandında, Yedi Güzel Adam, Benim Adım Gültepe, Kurt Kanunu, Güneydoğu’dan Öyküler, Aşkı Memnu, Fırtınalı Aşk, Cennet mahallesi, Aslı İle Kerem, Sırlar dünyası.

18-01-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar