Yargı Dizisi Savcı Pars (Mehmet Yılmaz Ak) kimdir?

Yargı Dizisi Savcı Pars (Mehmet Yılmaz Ak) kimdir?
Sevilerek izlenen ‘Yargı’ dizisinin dikkat çeken performanslarından Savcı Pars kimdir? Dizinin sevilen oyuncusu ‘Savcı Pars’ karakterine hayat veren ismi Mehmet Yılmaz Ak kimdir?

Kanal D’nin izlenme rekorları kıran dizisi Yargı’nın oyuncuları izleyici tarafından çok merak ediliyor. Dizide Savcı Pars rolüne hayat veren Mehmet Yılmaz Ak en çok merak edilen isimlerden. Mehmet Ak Yılmaz kimdir? Savcı Pars kimdir?

Ay yapım imzalı Yargı’nın yönetmenliğini Ali Bilgin, Senaryosunu Sema Ergenekon’un kaleme aldığı, polisiye ve psikolojik gerilim türü bir yapımdır. Başrollerini Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun paylaşıyor. Güçlü Oyuncu kadrosundaki diğer isimler, Onur Durmaz, Mehmet Yılmaz Ak, Başak Gümülcineli, Uğur Polat, Hüseyin Avni Danyal, Arda Anarat, Ali Seçkiner Alıcı, Cezmi Baskın, Zeyno Eracar, Pınar Çağlar Gençtürk, Nilgün Türksever, Nergis Öztürk, Özlem Çakar, Ayşenil Şamlıoğlu, Ece Yüksel, Hakan Dinçkol’dur.


Yargı Dizisi Savcı Pars Kimdir?

Savcı Pars, kendisi gibi savcı olan Ilgaz’la aynı yerde çalışıyor. Ayrıca Ilgaz’ın eski nişanlısı Hâkim olan Neva’nın abisidir. Kardeşine düşkün bir ağabi. Okul yıllarından beri Pars, Ilgaz’ı rakibi olarak görmektedir. Şimdi de kız kardeşinden ayrılmış olan Ilgaz’a daha da öfkelidir. Yıldızları barışmayan iki meslektaşın çatışmalarını da barındıran dizide, Pars içten içe Ceylin’den hoşlanır. Ceylin ise Ilgaz savcıyla yakınlaşır, aydınlatması gereken olayları daha rahat çözebilmeleri için formalite icabı evlenirler. Pars bu evliliğe inanmaz. Ama yinede bu durum onu da rahatsız eder. Eski nişanlısı Neva’yı da. Formalite olan evlilikleriyle iyice yakınlaşan Ceylin ve Ilgaz sevgili olurlar. Pars durumu zamanla kabul eder. Pars yapı olarak hırslı, öfkeli, kaybetmeye tahammülü olmayan başarılı bir savcıdır.

Yaptığı ters hamlelerle dizi izleyicisini de şaşırtan Pars Savcı, özellikle çay içme sahneleri ile seyircinin sempatisini kazanmıştır. Dizinin son bölümlerinde ise başından beri anlaşamadığı Ilgaz Savcıyla ortak davaları sebebiyle birlikte hareket etme kararı alırlar. 
Dizinin gelecek bölümlerinde bakalım neler olacak. Pars’ın ilerleyen bölümlerdeki hali merak ediliyor.

Mehmet Yılmaz Ak kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşında?  

8 Şubat 1986 doğumlu olan Mehmet Yılmaz Ak Diyarbakır doğumludur.
Boyu: 1.77 cm
Burcu: Kova
35 yaşındaki oyuncu, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü tamamladı. Birçok özel tiyatro da görev aldı. İlk TV oyunculuk deneyimi ‘Ben de Özledim’ dizisidir. Aynı zamanda oyun yazarlığı yapan oyuncu, ‘Beşinci Basamak’ adlı oyununu 2008 yılında yazmış ve Mitos Boyut yayınlarından Misyon ödülü almıştır.

Mehmet Yılmaz Ak’ın yer aldığı projeler ise şöyle:

2013 - Ben de Özledim (Temizlikçi)
2015 - Kırık Kalpler Bankası (Serkan, sinema)
2015 - Nekro (İhsan, sinema)
2016 - İçerde (Yaşar)
2017 - Anons (sinema)
2017 - Buğday (sinema)
2018 - Dudullu Postası (dizi)
2018 - Çukur (Ersoy)
2018 - Hakan: Muhafız (Tekin)
2019 - Halka (Çağatay Erkmen)
2019 - Girl With No Mouth (sinema)
2019 - Peri (Kemal, sinema)
2019 - Kurşun (Vural , dizi)
2021 - Fatma (dizi)
2021 - Yargı (Pars)

29-12-2021
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar