Yavuz Bingöl’den Sitem Dolu Sözler

Yavuz Bingöl’den Sitem Dolu Sözler
Ünlü şarkıcı Yavuz Bingöl’ün annesi, Türkiye’nin ilk kadın ozanı olan annesi Şahsenem Bacı hayatını kaybetti. Yavuz Bingöl sert sözlerle aramayanları hedef aldı.

Dün nefes darlığına bağlı kalp yetmezliği sebebiyle 79 yaşında hayata veda eden Türkiye’nin ilk kadın ozanı ve usta şarkıcı Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem bacı bugün düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Balıkesir’e gönderildi. Hayatı boyunca pek çok şiire ve şarkıya imza atan Şahsenem Bacı’nın hayatını kaybetmesi müzik camiasında ve magazin basınında geniş yer tuttu. Oğlu Yavuz Bingöl’ün büyük bir üzüntü içinde olduğu cenaze töreninde bazı ünlü isimler Yavuz Bingöl’ü bu acılı gününde yalnız bırakmadı. Ancak Yavuz Bingöl annesinin kaybı sebebiyle kendisini aramayanlara sitem etti ve sert ifadeler kullandı.

Yazıklar Olsun

Türkiye’nin ilk kadın Halk Ozanı olan ve yüzlerce esere ve 5 albüme imza atan Şahsenem Bacı 79 yaşında hayata veda etti. Nefes darlığına bağlı kalp yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayata veda eden Şahsenem Bacı’nın cenaze töreninde oğlu Yavuz Bingöl sitem dolu açıklamalarda bulundu. Yavuz Bingöl “Türkiye’nin ilk kadın ozanı. Kadın olmanın, müzisyen olmanın, alevi olmanın, muhalif olmanın her türlü faşizmini görmüş bir kadının cenazesinde bulunuyorsunuz. Benim annem olarak değil, çocuklarının başında kalabilmek için mücadele verdi. Bütün ömrünü bu mücadeleye vermiş olan kadının cenazesinde siyasi nezaketi bir yana bırakıyorum, insanlık nezaketi göstermeyen, burada olmayan, telefon bile açmayan herkese yazıklar olsun diyorum” ifadelerini kullandı. Ünlü şarkıcı ayrıca cenaze sırasında annesini kaybetmenin acısını dile getirirken “anne öldükten sonra evladın büyüdüğü söylenir, galiba büyüdüm. Annemizi kaybettik, bizim kahramanımızdı” ifadelerini kullandı.

Ünlü İsimler Yalnız Bırakmadı

Şahsenem Bacı’nın cenazesinde oğlu Yavuz Bingöl’ün derin acısı gözlenirken ünlü ismi bu zor gününde yakın arkadaşları ve ünlü isimler yalnız bırakmadı. İstanbul’daki cenaze törenine Şahsenem Bacı’nın ailesinin yanı sıra, şarkıcı Kubat, Mahsun Kırmızıgül, Oyuncu Oktay Kaynarca ve bazı isimler katıldı. İstanbul’da düzenlenen cenaze töreninin ardından merhum Şahsenem Bacı’nın cenazesi toprağa verilmek üzere Balıkesir’in Ayvalık ilçesine gönderildi. Şahsenem Bacı’nın cenazesi bugün Ayvalık Küçükköy mezarlığında kızı Efsun Bingöl’ün yanına defnedilecek. Türkiye’nin ilk kadın ozanı Şahsenem Bacı muhalif duruşuyla ve seslendirdiği toplumsal içerikli eserleriyle öne çıkmış ve tanınmıştı.

16-06-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar