Yayından kaldırılan Kalbimin Sultanı dizisi Rusya'da izlenme rekorları kırıyor

Yayından kaldırılan Kalbimin Sultanı dizisi Rusya'da izlenme rekorları kırıyor
2018 yılının Haziran ayında yaz dizisi olarak yayın hayatına başlayan Kalbimin Sultanı dizisi Rusya'da izlenme rekorları kırıyor.

Türk televizyon tarihinin ilk çok uluslu televizyon projesi Kalbimin Sultanı dizisi, Türkiye ve Rusya ortak yapımıyla 2018 yılının Haziran ayında Star TV'de yaz dizisi olarak yayın hayatına başlamıştı.

Çok yüksek maliyetlerle çekimleri tamamlanan dizinin başrollerini Rus oyuncu Aleksandra Nikiforova ve Ali Ersan Duru paylaşıyordu. Gerek oyuncu kadrosu, gerek hikayesi, gerekse yapım ekibi büyük projelere imza atan kişilerden oluşuyor olsa bile dizi reytinglerde bir türlü beklenen oranlara erişemedi.

6 Ağustos Pazartesi günü yayınlanan 8. bölümüyle final yapan dizi, 8 Ocak 2019 Salı günü Rusya'nın en büyük televizyon kanalı olan 1. Kanal'da yayınlanmaya başladı. İlk bölümüyle beklenen ilgiden fazlasıyla karşılaşan dizi günün en çok izlenen yapımı olmayı başardı.

STAR TV CANLI İZLE

Beklenen izlenme oranlarından fazlasına ulaşan Kalbimin Sultanı dizisini yayınlayan Kanal 1 yetkilileri, dizinin ulaştığı reyting sonuçlarından son derece memnun olduklarını ve “Biz Kalbimin Sultanını başından beri çok kaliteli ve özgün bir proje olarak gördük ve çok inandık. Bu nedenle Rusya’nın en büyük kanalı olan kanalımızın en kıymetli gününün, en kıymetli saatine koyduk.” söylediler.

Dizinin ana yapımcısı Burhan Özkan;

“Rusya’nın en büyük TV kanalının Prime Timeda böyle bir dizi yayınlamasının nedeni dizinin iki uluslu bir hikâyeye dayalı bir Türk-Rus ortak yapımı olmasıdır.” dedi ve ilave etti, “Dizimizin Rusya’da başarılı olması yalnızca bizim açımızdan değil sektörün çok uluslu projelere yönelmesi açısından da çok önemli.” dedi. “Güçleri birleştirirken riski paylaşan ve ülke başına maliyetleri aşağı çeken projelere televizyonlarımızın çok ihtiyacı var” diyen Özkan, “Önümüzdeki dönemde aynı iş modeline dayalı başka projelere hazırlanıyoruz. Gelişmiş ülkelerin ana kanallarında yayınlanacak, Türkiye’ye ihracat ve turizm geliri getirecek diziler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

19-01-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar