Yeşilçam’ın Ünlü ismi Türk Rambosu Sönmez Yıkılmaz Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın Ünlü ismi Türk Rambosu Sönmez Yıkılmaz Hayatını Kaybetti
Yeşilçam’ın emektar oyuncularından biri daha hayatını kaybetti. Türk Rambosu olarak bilinen Sönmez Yıkılmaz 82 yaşında hayata veda etti.

Türk Sineması bugün değerli bir oyuncusunu daha kaybetti. Rol aldığı onlarca filmde seyirciye heyecanlı ve gerilimli sahneler yaşatan ve duygudan duyguya sokan başarılı oyuncu Türk Sineması’nın rambosu lakaplı Sönmez Yıkılmaz tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Özellikle aksiyon filmlerinin aranılan isimlerinden olan ve her oyuncunun yapamadığı, çoğunun çekindiği sahnelerin ve aksiyon gerektiren rollerin altından başarıyla kalkan Sönmez Yıkılmaz’ın vefatı sinema sektöründe ve özellikle eski Yeşilçam oyuncuları arasında derin üzüntüyle karşılandı. Pek çok filmde birlikte rol aldıkları Cüneyt Arkın tarafından duyurulan vefat haberi magazin basını ve sosyal medyada gündem oldu ve sinema severler Sönmez Yıkılmaz hakkında bilgi aramaya başladılar.

Acı Haberi Cüneyt Arkın Duyurdu

Sinemaseverler arasında adı pek bilinmeyen ancak ekranda görülünce tanınan isimlerden olan Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Türk Sineması’nın rambosu lakaplı Sönmez Yıkılmaz 82 yaşlında hayata veda etti. Oyuncunun vefat haberini usta oyuncu Cüneyt Arkın sosyal medya hesabından duyurdu. Cüneyt Arkın paylaşımında “İçimden bir parça koptu. İyi dost, Yeşilçam’ın vefakar emekçisi, Sönmez Yıkılmaz’ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Onlar olmadan Yeşilçam eksik olurdu. Karakter oyuncuları olmadan Türkiye’de film çekilmezdi. Çünkü onlar filmin kokusu, tadı, her şeyiydi. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı. 82 yaşında hayata veda eden Sönmez Yıkılmaz’ın cenazesi bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından doğduğu yer olan Rize’ye gönderilecek ve burada toprağa verilecek.

Sönmez Yıkılmaz Kimdir?

Türk Sineması’nın Rambosu olarak bilinen Sönmez Yıkılmaz 12 Aralık 1940 yılında Rize’de dünyaya gelmiştir. 1969 yılında sinema dünyasına adım atan ve Yeşilçam’da pek çok filmde aksiyon sahnelerinde yer alan Sönmez Yıkılmaz onlarca filme imza atmıştır. Yapımcılıkta yapan Sönmez Yıkılmaz’ın başlıca filmleri arasında, Kenar Mahalle, Sönen Ocak, Büyük Başkan, Biz Doğarken Ölmüşüz, Silaha Yeminliyim, Muhsin Bey, Son Ümit, Ramo – Türk Rambosu, Bin Defa Ölürüm, Fakir Kızın Rüyası, Altar, Aç Kartallar, İmparator, Kahreden Kurşun, Avanak Apdi, Kara Murat Denizler Hakimi, Hakanlar Çarpışıyor, Battal Gazi’nin Oğlu, Savulun Battal Gazi Geliyor, Azrail Peşimizde ve daha pek çok üst düzey yapımda rol almıştır.

 

03-06-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar