Yeşilçam'ın usta oyuncularından Oktay Yavuz vefat etti

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Oktay Yavuz vefat etti
Yeşilçam oyuncuları arasında yaprak dökümü devam ediyor. Yeşilçam'ın usta oyuncularından Oktay Yavuz vefat etti. Usta oyuncu Oktay Yavuz kaç yaşındaydı?

Türk Sineması'nın kalbi sayılan Yeşilçam'da yaprak dökümü sürüyor. Emektar oyuncular bir bir vefat ederken, son olarak Yeşilçam'ın usta oyuncularından Oktay Yavuz vefat etti. Oktay Yavuz Yeşilçam sinemasının 'kötü adam' karakterleri ile tanınıyordu. Bir süredir rahatsız olan Oktay Yavuz'un 15 gündür hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Kanser hastası olan Oktay Yavuz 15 gündür yoğun bakımdaydı. İstanbul Maltepe'de bulunan bir özel hastanede tedavi gören Oktay Yavuz bugün vefat etti. Usta oyuncu Oktay Yavuz, Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Oktay Yavuz kaç yaşındaydı?

Yeşilçam Sineması bir değerini daha kaybetti. 500 yakın filmde rol alan emektar oyuncu Oktay Yavuz yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle 78 yaşında hayatını kaybetti. Maltepe'de tedavi altında olan Yavuz'un durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alınmıştı. Yavuz 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti. Ailesi ve sevenlerini hüzne boğan Oktay Yavuz'un vefatı sanatçı dostlarını da üzdü. Oktay Yavuz'un vefatının ardından sanatçı dostları sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yazdı.

Oktay Yavuz kimdir?

Türk Sineması'nın emektar isimlerinden Oktay Yavuz, 78 yaşında vefat etti. Kayseri'de 1 Ocak 1943'te dünyaya gelen Yavuz, 1963 yılında oyunculuğa başladı. Sinema hayatına 1963'te başlayan Oktay Yavuz oynadığı 'kötü adam' rolleriyle akıllarda kaldı. Birçok filmde jön olarak da yer alan Oktay Yavuz, 500'ye yakın sinema filmi ile oldukça başarılı bir performans sergilemişti. Oktay Yavuz 1974'de Almanya'ya yerleşti. Amerikan, İngiliz, Arap, Alman ve Fransız yapımcılarla işler yapan çok yönlü çalışmalara sahipti. Oktay Yavuz, kısa metraj belgesel yapımlar ve fotoroman yapımlarına da imza attı. Oktay Yavuz, Türkiye'ye geldiğinde kendisine yapılan film tekliflerini redetmiş ve Türkiye'de meslektaşlarının işsiz olduğunu gördüğü için teklifleri kabul etmediğini açıklamıştı. Sevilen oyuncu Oktay Yavuz, Almanya'da kanser tedavisi görmeye başlamıştı. Uzun süredir hasta olan Oktay Yavuz bugün İstanbul'da vefat etti. Oktay Yavuz Kurtköy Mezarlığı'ndan son yolculuğuna uğurlandı.

21-01-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar