Yeşilçam oyuncusu Oktay Yavuz'dan kötü haber: Yoğun bakıma kaldırıldı!

Yeşilçam oyuncusu Oktay Yavuz'dan kötü haber: Yoğun bakıma kaldırıldı!
Yeşilçam'ın usta oyuncularından Oktay Yavuz Almanya'da bir hastanenin yoğun bakım servisine kaldırıldı. Durumu ağır olan Yavuz'un nefes darlığı çektiği bildirildi.

Yeşilçam filmlerinde canlandırdığı sahnelerle hafızalardaki yerini koruyan usta oyuncu Oktay Yavuz'un yoğun bakıma kaldırıldığı bilgisi verildi. Almanya'da yaşayan Yavuz'un dün sabah saatlerinde yoğun bakıma alındığı ve durumunun ağır olduğu belirtildi. Uyutularak tedavi edilen Yavuz'un nefes darlığı çektiği ve yüksek ateş şikayeti vardı. Ses sanatçısı Onur Akay 77 yaşındaki Yeşilçam'ın usta oyuncusu Oktay Yavuz'un durumu hakkında bilgi verdi. Kötü haberleri duyurmasıyla ün salan Onur Akay, sanatçı hakkında 10 yıl önce öldüğüne dair haberlerin doğru olmadığını ve Yavuz'un şuan hastanede uyutulduğunu söyledi.

Oktay Yavuz 46 yıldır Almanya'da yaşıyor

Magazin yazılarıyla bilinen Onur Akay Oktay Yavuz'la ilgili şunları yazdı; "Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Oktay Yavuz, dün sabah yaşadığı Almanya’da hastaneye kaldırıldı. Yüksek ateş ve nefes darlığı çeken usta oyuncumuzun durumu ağır ve yoğun bakımda uyutuluyor. Bu mübarek günlerde dualarınızı eksik etmeyin." Onur Akay sanatçı ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti; "500’ün üstünde sinema filminde rol aldıktan sonra, o yıllarda nişanlı olduğu eşinin ailesi Almanya’ya yerleşme kararı alınca, o da sinemayı değil aşkını tercih etmiş ve 1974 yılında gurbetçi olarak Almanya'nın Remscheid şehrine yerleşmişti. 46 yıldır Almanya’da yaşan 77 yaşındaki emektar oyuncumuzun adını arama motoruna yazdığınızda ise, 2 Ocak 2010 yılında vefat ettiği ile karşılaşıyorsunuz. Ancak 10 sene önce çıkan haberler doğru değildi." Ünlü sanatçı sevenlerinden dua bekliyor.

Oktay Yavuz kimdir?

Yeşilçam filmlerinde genellikle kötü rolleri canlandıran Oktay Yavuz, 1943 yılında Kayseri'de doğdu. Sinema hayatına 1963 yılında başlayan Yavuz, birçok sinema filminde rol aldı. 1974 yılında Almanya'ya giderek orada yaşamaya başlayan usta oyuncu Yavuz, Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa ve Arap ülkelerindeki yapımcıların tekliflerine olumlu cevap vermiş ve birçok yerli ve yebenci yapımda yer almıştır. Vefalı ve mesleğini seven bir oyuncu olan Yavuz, sinema sektöründeki akasklıklara da tepki göstermeyi bilen oyunculardandı.

12-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar