Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Hayatını Kaybetti!

Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Hayatını Kaybetti!
Yeşilçam usta bir oyuncusunu daha kaybetti. 87 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Ekrem Gökkaya kimdir ve hangi filmlerde rol almıştır. İşte cevabı!

Türk Sineması denince akla gelen Yeşilçam kıymetli ve bir o kadar da usta bir oyuncusunu daha kaybetti. Uzun yıllar emek verdiği Yeşilçam’da birçok ünlü isimle birlikte aynı setleri, sahneleri paylaşan ve 200’e yakın filmde rol alan başarılı ve usta oyuncu Ekrem Gökkaya 87 yaşında hayata veda etti. Kanserle mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan usta oyuncu dün gece hayata veda etti. Rol aldığı filmlerde daha çok kötü adam karakterini canlandıran ve Yeşilçam denince akla gelen isimlerden biri olan Ekrem Gökkaya özellikle Cüneyt Arkın ve Kemal Sunal filmlerinde rol aldığı karakterlerle seyirci tarafından tanındı ve sevildi. Daha çok yardımcı rollerde oynayan başarılı oyuncunun kaybı hem sinemaseverleri hem de Ekrem Gökkaya’nın yakını ve sevenlerini derin bir üzüntüye sevk etti.

Bir Usta Daha Hayata Veda Etti!

Yeşilçam denince akla ilk gelen isimlerden olan ve rol aldığı filmlerde daha çok yardımcı ve kötü adam rollerinde yer alan usta oyuncu Ekrem Gökkaya 87 yaşında hayata veda etti. Kanserle mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde durumu ağırlaşan usta oyuncu Bartın Devlet Hastanesine kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. Usta oyuncu burada süren tedavisi sırasında kurtarılamayarak hayata veda etti. Usta ismin vefat haberi sevenlerini üzüntüye sevk ederken vefatı dolayısıyla birçok mesaj yayınlandı. Bizde usta isme Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Ekrem Gökkaya Kimdir?

87 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Ekrem Gökkaya 1934 yılında Konya’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Erkek Lisesi ve Güzel sanatlar Akademisi Bölümünden mezun olan oyuncu ilk olarak 1959 yılında Ömrüm Böyle Geçti filmiyle oyunculuğa başlamıştır. 200’e yakın filmde rol alan usta oyuncu daha çok Kemal Sunal Filmleriyle tanınmaktadır. Usta oyuncu mesleği bıraktıktan sonra eşinin memleketi olan Bartın’da hayatını devam ettirmiş ve burada hayata veda etmiştir. Ekrem Gökkaya’nın rol aldığı ve seyirci tarafından çok bilinen ve sevilen filmlerden bazıları şunlardır.

·         Turist Ömer

·         Keloğlan’la Can Kız

·         Şeytan

·         Kılıç Aslan

·         Avanak Apdi

·         Korkusuz Korkak

·         Gerzek Şaban

·         Atla Gel Şaban

17-01-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar