Yetenek Sende İşin TRT’de Yarışmasına Rekor Başvuru!

Yetenek Sende İşin TRT’de Yarışmasına Rekor Başvuru!
TRT yep yeni bir programa başlıyor. Yetenek Sende İşin TRT’de… Pr0grama rekor başvuru geldi. Tam 40 binin üzerinde başvuru yapılan programa 150 aday alınacak! İşte detaylar!

İşsizliğin tavan yaptığı ve bu işsizlerin pek çoğunu da üniversite mezunlarının oluşturduğu ülkemizde en küçük bir fırsat bile işsizler ordusu tarafından bir umut olarak görülüyor. Bin bir umutla okuyan mezun olan ancak bir türlü iş bulamayan ve hayallerini hep ertelemek zorunda kalan gençler için TRT’de başlatılan Yetenek sende, İşin TRT’de adlı yarışma programı özellikle bu günlerde bir umut olarak gençlerin hayallerini süslemeye başladı. Yetenek Sende İşin TRT’de sloganıyla yeni mezunlara kapılarını açan kanala başvuran adayları 7 aşamalı bir değerlendirme sürecinin birçok aşamasını da internet üzerinden yapacak. Kanal yetenek programı ile 150 gencin yayıncılıktan finansa, bilgi teknolojilerinden pazarlamaya kadar pek çok farklı alanda istihdam edilmesini planlıyor. İşte Yetenek Sende İşin TRT’de programıyla ilgili gelişmeler!

Rekor Başvuru Geldi!

Yetenek sende İşin TRT’de adlı programla yeni mezun pek çok genci farklı alanlarda istihdam etmeye hazırlanan TRT’ye rekor başvuru yapıldı. TRT’nin yeni başlayacak yetenek programına Türkiye’nin tüm üniversitelerinden mezun olan veya öğrenim gören binlerce genç başvurdu. Kamu yayıncılığı ile birlikte eğitim misyonunu da üstlenerek bugüne kadar binlerce gence staj imkanı sağlayan TRT, yeni mezunlara yönelik olarak hazırlayacağı bu programla yeni bir aşamaya da geçmiş oldu. Kanalın bu projesine başvuru süreci 14 Nisan 2020 tarihinde başlamıştı. Yetenek sende işin TRT’de adlı program için başvuru süreci 3 Mayıs 2020 tarihinde ise sona erdi. Toplam başvuru sayısının 44 bin 185 kişi olduğu yarışmada bundan sonraki süreçte değerlendirme süreci başlayacak.

Bundan Sonra Ne Olacak?

44 bin 185 gencin başvurduğu yarışma programında bundan sonra değerlendirme süreci başlayacak ve bu sayı 150 kişi,ye düşürülecek. Toplamda üniversite mezunu 150 genç yetenek, tv ve radyo içerik, tv ve radyo teknik fonksiyonlar, bilgi teknolojileri, pazarlama stratejisi, dijital strateji, kurumsal fonksiyonlar ve Dijital içerik olmak üzere toplam 7 farklı alanda istihdam edilecek. 150 adayın belirlenme sürecini adaylar kariyer.trt.net.tr/yetenek adresi üzerinden takip edebilecekler. Belirleme sürecinde her adım TRT tarafından adaylara bildirilecek. Sürecin sonunda ise toplam 150 üniversite mezunu genç yeteneklerine göre bir işte istihdam edilecekler.

07-05-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar