Zuhal Topal o yapım şirketine 810 bin liralık dava açtı!

Zuhal Topal o yapım şirketine 810 bin liralık dava açtı!
Zuhal Topal o yapım şirketine 810 bin liralık dava açtı! Zuhal Topal'a yapımcıdan RTÜK cezası. Zuhal Topal, bir zamanlar sunduğu programa dava açtı.

Ekranların sevilen oyuncu ve sunucusu Zuhal Topal, uzun süredir gündüz kuşağı programları ile ekranlara gelmeye devam ediyor. Başarılı sunumu ve bol enerjisi ile izleyen hemen herkesin gönlünde taht kuran ünlü sunucu Zuhal Topal, Fox TV kanalında yayinlanmaya devam eden Zuhal Topal'la Sofrada programını sunmaktadır. Zuhal Topal o yapım şirketine 810 bin liralık dava açtı! Gelinlerin yemeklerin sunduğu, kayınvalidelerin ise puan verdiği yemek programında zaman zaman gergin anlar yaşansa da oldukça keyifli bir şekilde ilerlemektedir. 

Zuhal Topal o yapım şirketine 810 bin liralık dava açtı!

Geçtiğimiz yıllarda yine bir gündüz kuşağı programı olan Zuhal Topal'la İzdivaç programının RTÜK cezaları olay oldu. Programa kesilen RTÜK cezasının yapım şirketi tarafından yarısı sunucusu Zuhal Topal'la yansıtıldı. Bunun üzerine Zuhal Topal ise, mahkemeye başvuru yaparak kötü niyet tazminatının ve 809 bin 482 lira alacağının faizi ile birlikte ödenmesi için dava açtı.

Yazılan dilekçede programa ait yapım şirketinin, sunucu Zuhal Topal'ın tüm haklarının sağlanmamasının ancak bu durumda bile sunucunun izleyiciye karşı bir sorumluluğu olduğu gerekçesiyle yayına çıkmamazlık yapamayacağını, ve yapım şirketinin bu sebeple Zuhal Topal'a ödeme yapmadığı belirtilmiştir. Ayrıca Zuhal Topal'ın örf ve adetlere, toplumsal değerlere saygılı biri olduğu ancak yayına ve yapıma müdahale etme şansı bulunmadığı, manevi baskı ve şiddet altında programı sunmak zorunda kaldığına yer verilmiştir.

Yapım şirketinin avukatı ise açılan davaya karşılık şu savunmayı yaptı;
'Bu tür programlar sunucu ile özdeşleşmiştir. Programın adı bile sunucunun adını taşıyor. Televizyon kanalı cezaları yarı yarıya yapım şirketine yansıtır. Biz de bize yansıtılan cezanın yarısını Topal'a yansıttık. Sözleşmeye göre hepsini yansıtma hakkımız vardı'

Zuhal Topal kimdir?
23 Eylül 1976 yılında dünyaya gelen Zuhal Topal, İstanbul doğumludur. Müjdat Gezen Sanat merkezi tiyatro konservatuarı nda eğitim almıştır. Birçok başarılı projelerde yer alan Zuhal Topal, sunuculuğun yanı sıra oyunculukta yapmıştır. 2008 yılında Korhan Saygıner ile dünyaevine girmiştir. Lina isminde bir kızı vardır. Günümüzde Fox TV kanalında yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada programını sunmaktadır.

16-03-2021
Yazar Hakkında
Özlem Olgunsoy

Özlem Olgunsoy

Özlem 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Çocuk gelişimi, sağlık, medya konuları .. devamı.. mail
Yorumlar