Zümrüdü Anka Meliha (Miray Akay) kimdir?

Zümrüdü Anka Meliha (Miray Akay) kimdir?
Pastel Film’in yapımcılığında Fox Tv’de ekranlara gelecek olan Zümrüdü Anka karakterleriyle merak konusu oldu. Zümrüdü Anka Meliha (Miray Akay) kimdir?

Ekranların en çok merak edilen dizisi Zümrüdü Amka dizisi nihayet önümüzdeki ay yayına giriyor. Alp Navruz ve Ceren Yılmaz ile başrol için anlaşma sağlanan Zümrüdü Anka diziside Meliha rolünü genç yetenek Miray Akay oynayacak. Pastel Film’in yapımcılığında Fox Tv’de ekranlara gelecek olan diziyi Cemal Şan yönetecek. İlginç konusu ve karakterleriyle daha şimdiden merak konusu olan Zümrüdü Anka Meliha (Miray Akay) kimdir, haberimizde.

Zümrüdü Anka Meliha (Miray Akay) kimdir?

Başrollerini Alp Navruz ve Ceren Yılmaz’ın paylaşacağı Zümrüdü Anka dizisinde Meliha karakterini  Miray Akay oynayacak. Ürgüp'te çekilen diziye katılarak Meliha rolünü oynayacak olan Miray Akay aslen Ukrayna kökenli bir oyuncu. 2020 Ocak ayında Fox Tv ekranlarında yayınlanacak olan Zümrüdü Anka dizisi çekimleri 16 Aralık Pazartesi günü başladı. Can Sinan’ın yazdığı dizide kadın başrol oyuncusu Ceren Yılmaz’a yardımcı olacak Meliha karakteri için genç ve güzel bir yüz aranıyordu. Uzun ve detaylı araştırmalardan sonra aslen Ukraynalı olan Miray Akay’da karar kılındı. Meliha karakteri için heyecanlı olan Miray Akay’ın yer aldığı dizi Zümrüdü Anka dizisi kısaca Mevlana’nın “neyi arıyorsan sen o sun” mesajı etrafında örgülenecek. 3. bölümünde Simge Selçuk da kadroya dahil olacağı Zümrüdü Anka dizisi oyuncuları ve oynayacakları karakterleri tanıyalım.

Alp Navruz (Serhat) Ceren Yılmaz (Zümrüt) Miray Akay (Meliha) Ayten Uncuoğlu (Azimet) Sebahat Kumaş (Saniye) ve Hatice Aslan (Ülfet) Serhat Özcan (Rüstem) Selim Bayraktar (Abbas)

Zümrüdü Anka’nın Konusu

Ülkemizin eşsiz güzellikteki bölgesi Kapadokya’da çekimi devam eden Zümrüdü Anka dizisi, binbir türlü engellere rağmen yılmayan ve birbirine kavuşmak için savaşan Serhat ile Zümrüt’ün imkansız aşkını dile getiriyor. Zümrüdü Anka adını 30 kuşun birleşerek tek bir kuşa dönüşmesi ve küllerinden yeniden doğmasını anlatan efsaneden alıyor. Çok yükseklerde uçan bu kuş, ulaşılmaz Kaf Dağında yaşar ve ölümsüzdür. Rivayete göre Anka kuşu, bilgi ağacının dalları arasında yaşar ve bütün kuşların sorularını cevaplamaktadır.

Miray Akay kimdir?

2000 yılında Ukrayna’da doğan Miray Akay’ın gerçek adı Miraslava Kostyea Akay’dır. Eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam eden genç yetenek, oyunculuk kariyerine 2014 yılında Balık adlı sinema filmiyle başladı. Halam Geldi, Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 ve Kelebeğin Rüyası filmlerinde rol alan genç oyuncu son olarak Dayan Yüreğim dizisinde Nazlı karakterini canlandırıyordu. canlitv olarak oyuncuya başarılar diliyoruz.

Miray Akay’ın Oynadığı Filmler

2013 Kelebeğin Rüyası-Mediha’nın Kardeşi

2013 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915-Nihan

2014 Halam Geldi-Reyhan

2014 Balık-Deniz

Rol Aldığı Diziler

2013 20 Dakika-Duru Halaskar

2014 Benim Adım Gültepe-Gülten

2015 Güneşin Kızları-Peri

2017 Dayan Yüreğim-Nazlı

28-12-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar