12 Mayıs Pazar Reytinglerinde Sürpriz Sonuç!

12 Mayıs Pazar Reytinglerinde Sürpriz Sonuç!
12 Mayıs Pazar reyting sonuçları belli oldu. Dün Elimi Bırakma, Savaşçı, Kardeş Çocukları, Zengin ve Yoksul dizileri arasındaki mücadele nasıl sonuçlandı? İşte reytingler!

12 Mayıs Pazar reyting sonuçları açıklandı! Elimi Bırakma, Çok Güzel Hareketler 2, Kardeş Çocukları, Savaşçı, Survivor Türkiye - Yunanistan, Zengin ve Yoksul gibi Pazar günlerinin çok izlenen yapımlarının yarıştığı günde seyircinin tercihi hangisi oldu? Dün en çok izlenen dizi hangisi oldu? 12 Mayıs Pazar gününe dair izlenme oranlarını canlı tv ziyaretçileri için derledik!

12 MAYIS PAZAR REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

12 Mayıs Pazar reyting sonuçları belli oldu. TRT 1'in başarılı dizisi 'Elimi Bırakma' bu hafta yakaladığı ivmeyle AB kategorisinde birinci sırada yer alırken, TOTAL'de zirvenin adı değişmedi. Fox TV'nin sevilen dizisi 'Savaşçı' bu hafta da TOTAL'de en çok izlenen dizi oldu.

TOTAL REYTİNG SONUÇLARI

  1. SAVAŞÇI (FOX)
  2. GÜLBİN TOSUN İLE FOX HABER HAFTA SONU (FOX)
  3. SURVİVOR - TÜRKİYE - YUNANİSTAN (TV8)
  4. NİHAT HATİPOĞLU İLE İFTAR (ATV)
  5. KARDEŞ ÇOCUKLARI (STAR TV)
  6. SAVAŞÇI ÖZET (FOX)
  7. ELİMİ BIRAKMA (TRT)
  8. ÇOK GÜZEL HAREKETLER 2 (KANAL D)
  9. HAVA DURUMU (ATV)
  10. ATV ANA HABER (ATV)

AB REYTİNG SONUÇLARI

  1. ELİMİ BIRAKMA (TRT)
  2. GÜLBİN TOSUN İLE FOX HABER HAFTA SONU (FOX)
  3. ÇOK GÜZEL HAREKETLER 2 (KANAL D)
  4. KARDEŞ ÇOCUKLARI (STAR TV)
  5. SURVİVOR - TÜRKİYE - YUNANİSTAN (TV8)
  6. SAVAŞÇI (FOX)
  7. ELİMİ BIRAKMA ÖZET (TRT 1)
  8. FENERBAHÇE WİN WİN GECESİ (TV8)
  9. DÜĞÜN SALONU (SHOW TV)
  10. ÇOK GÜZEL HAREKETLER 2 (KANAL D)

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR?

Reyting sonuçları ülkemizin tamamını ilgilendirse de sadece 2200 aileden alınan sonuçlarla belirlenir. Bu kadar az denekle yapılan ölçme işlemi sonucunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı tartışılsa da başka bir yöntem şu an için yoktur. Peoplemeter adı verilen bir aletin belirlenen evlere yerleştirildikten sonra ölçümler yapılır. Etik olarak yapımcıların ve televizyon yöneticilerinin nerede olduğunu bilmediği bu Peoplemeterlar 24 saat boyunca en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyar.

Peoplemeterlar maddi ve sosyal durumlarına göre evlere dağıtılır. Böylece A-B, C1, C2, ve D-E grupları oluşturulur. Bu gruplar ailedeki en etkin kişinin eğitimi ve mesleğine göre belirlenir. AB grubu mesleki ve maddi olarak yüksek grup olarak kabul edilir. Ülkemizde AB grubu izleyici kitlesi olarak sadece 5 milyon kişi olduğu kabul edilir. Diğer gruplarda TOTAL seyirci kitlesini oluşturur. Bunlar yaş gruplarına göre de sınıflandırılır ve ölçüm başlar.

13-05-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler