13 Mart Çarşamba TRT 1 Yayın Akışı

13 Mart Çarşamba TRT 1 Yayın Akışı
13 Mart Çarşamba günü prime time Trt 1 yayın akışında Türk dizilerinin en iyi reyting ortalamasına sahip dizisi Diriliş Ertuğrul izleyicilerle buluşacak.

Trt 1 izleyicileri için Çarşamba günleri oldukça özel bir gün. Tam beş sezondur ekranlara gelen Diriliş Ertuğrul bu akşam 139. Bölümde neler olacak diye bütün izleyiciler merakla bekliyorlar. Bu yazımızda 13 Mart Çarşamba günü Trt 1 yayın akışında neler var? Diriliş Ertuğrul 138. Bölümde neler oldu? Diriliş Ertuğrul 139. Bölümde izleyicileri neler bekliyor? Sorularına cevap bulabileceksiniz.

Trt 1 Yayın Akışı

Trt 1 devlet televizyonu olmasına rağmen son yıllarda yaptığı yatırımlarla neredeyse bütün programlarıyla zirveye oynuyor. 13 Mart Çarşamba günü gündüz kuşağındaki kaliteli yapımlarının yanı sıra TRT 1’in Prime time kuşağına baktığımızda Türkiye’nin en çok izlenen dizilerinden olan Diriliş Ertuğrul’u görüyoruz. Diriliş Ertuğrul izleyicileri sabırsızlıkla saat 20.00’yi bekliyor. Bu reytingi bol ve etkileyici diziye geçmeden önce 13 Mart Çarşamba günü Trt 1’in yayın akışını görelim. 

09.00 Trt 1’de Bugün

09.10 Seksenler

11.45 Dr. Yerebakan İle Hayatın Ritmi

13.45 Pelin Çift İle İyi Fikir

15.35 Trt 1’de Bugün

15.45 Aileler Yarışıyor

17.45 Kralın Kızı

19.00 TRT 1 Ana Haber

20.00 Diriliş Ertuğrul

23.45 Pelin Çift İle Gündem Özel

Diriliş Ertuğrul 138. Bölümde neler oldu?

Süleyman Şah Oğlu Ertuğrul’un Söğüt’ü geri aldığı ve Diriliş izleyicilerinin uzun süre sonra rahatladığı bir bölüm denilebilir 138. Bölüme. Hülagu Han Keykavus’u idam ederek bütün Türk obalarına gözdağı vermek istiyordu. Alıncak ise Hülagu Hanı’ın gözüne girmek için Keykavus’u ona götürmekten başka çaresi olmadığını biliyordu. Ertuğrul, Alıncak’ın bu planını Sultanı kaçırarak bozdu. Alıncak sinir krizleri geçirirken intikam için Kayı obasını bastı. Ancak Ertuğrul Bey buna da hazırlıklıydı. Moğolların içine soktuğu ajanı sayesinde Keykavus’u Berke Han’ın kaçırdığına Alıncak’ı inandırdı.

Ertuğrul Bey’in adaleti şaşmaz!

Sırma kendisine tokat atan Selcan’a hançerle saldırmış ancak Selcan kendini savunurken Sırma’yı yaralamıştı. Beybolat işin aslını astarını öğrenmeden sinirle hareket ederek bu haber sonrası yanlış bir kararla Selcan’a kırbaç cezası vermişti. Cezanın infazı sırasında yetişen Ertuğrul Bey, Selcan’ı adil bir şekilde yargılamış ve İlbilge’nin ifadesiyle suçsuz olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Ertuğrul Bey’in Alıncak ile yaptığı birkaç anlaşmayla 138. Bölüm bitse de 139. Bölüm fragmanına göre Kayı Obasında yas var!

Diriliş Ertuğrul 139. Bölümde neler olacak?

139. bölümde obada tam manasıyla yas var. Moğol Komutan Alıncak Ertuğrul Bey’in yeğeni Sevcen Hatun’un oğlu Süleyman’ı zalimliğini göstererek işkenceyle öldürüyor. Bu ölüm obada büyük bir hüzün doğuruyor. Peki Ertuğrul nasıl bir kara verecek? Diriliş Ertuğrul’u canli tv üzerinden de izleyebilirsiniz.

13-03-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar