16 ünlü isimden muhteşem kampanya! Geleceğimi yakma!

16 ünlü isimden muhteşem kampanya! Geleceğimi yakma!
Cüneyt Arkın’ın önderliğinde 16 ünlü isimden muhteşem bir kampanya girişimi ülkede gündem oldu. Bu kampanyanın amacı nedir ve bilin bakalım kimler bu çağrıya kulak verdi?

Skandallarla, tartışmalarla ve krizlerle gündeme gelen ünlüler bu sefer çok hayırlı bir faaliyet için bir araya geldi. Usta oyuncu Cüneyt Arkın’ın önderliğinde 16 ünlü isimden muhteşem bir kampanya girişimi ülkede gündem oldu. Orman Genel Müdürlüğü’nün başlattığı “Lütfen geleceğimi yakma” kampanyasına destek veren 16 ismin amacı, orman yangınları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak. Bu kampanyanın amacı nedir ve bilin bakalım kimler bu çağrıya kulak verdi? Şimdi detaylar

16 ünlü isimden muhteşem kampanya! Geleceğimi yakma!

Her şey çevre sorunlarına duyarlı ünlü sanatçı Cüneyt Arkın’ın girişimiyle başladı. Ünlü oyuncu Orman Bakanlığı’nın hazırladığı reklam filmine katıldı ve  “Lütfen Geleceğimi yakma!”, “Kamp Ateşini Söndür”, “Ormanı Yakma” sözleri ile başlatılan kampanyaya dahil oldu. Cüneyt Arkın daha önce de alkol ve uyuşturucu konusunda duyarlılık oluşturmak için yıllarca ülkeyi gezmiş ve konferanslar vermişti.

İşte Kampanyaya destek veren o ünlüler?

Ülkemiz 3 yanı denizlerle çevrili, üçte biri ormanlardan oluşan muhteşem bir coğrafya. Buna rağmen her geçen yıl artan orman yangınları önlenemiyor. Adeta ciğerlerimiz yakan bu yangınlara karşı Orman Bakanlığı ses getiren bir kampanya başlattı.  Ülkemizdeki orman varlıklarının korunması için 181 yıldır çalışan Orman Genel Müdürlüğü’nün amacı, yüzde 90 oranında insan kaynaklı olan orman yangınları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak.7’den 77’ye herkese ulaşmak için reklam kampanyasına davet ettiği isimlerden ilk önce Cüneyt Arkın destek verdi. Abi konumundaki Cüneyt Arkın’ın deçağrısına sanat camiasından 15 ünlü daha katıldı ve reklam filminde yer aldı. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı önderliğinde 17 Haziran’da İzmir’de gerçekleşen basın toplantısında tanıtımı yapılan kampanyaya katılanlara Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şu sözlerle şükranlarını iletti. “Sanat dünyasının değerli üyelerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunarım”

Kampanyaya destek veren ünlü isimleri canlıtv olarak açıklıyor ve canı yürekten kutluyoruz. Cüneyt Arkın, Caner Cindoruk, Turgay Tanülkü, Emre Üçtepe, Burcu Kara, Oylum Talu, Saba Tümer, Wilma Elles, Hakan Vanlı, Zeyno Gönenç, Şebnem Özinal, Murat Tavlı, Seray Sever, Ümit Erdim, Zeynep Eronat ve Metin Şentürk. Üstelik bu isimler reklam filmi videolarını Pandemi dolayısıyla kendi ev ortamlarında çektiler. Tüm videolar bir araya geldi ve tek bir reklam filmi hazırlandı.

Alo 177’ye dikkat çektiler

Reklam spotları oldukça dikkat çekiciydi. “Geleceğini yakma!”, “Mangal ateşini söndür!”, “Doğaya yanan sigara izmaritini atma!”, “Yangına hassas bölgelerde ateş yakma!” gibi sloganların kullanıldığı reklam kampanyası bilinç oluşturmak için özenle seçildi. Orman yangınlarında erken müdahale için hayati önem taşıyan Alo 177’ye dikkat çeken ünlüler Orman Yangını İhbar hattına “Ormanda ateş ve duman gördün mü hemen 177’yi ara” sloganına vurgu yaptı.  OGM sosyal medya hesaplarından #OrmanVatandır hashtag ile paylaşılan kampanya kısa sürede trend topic listesine girdi.

18-06-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar