2019 Copa Amerika hangi kanalda? Amerika Kupası nasıl izlenir?

2019 Copa Amerika hangi kanalda? Amerika Kupası nasıl izlenir?
Brezilya'da düzenlenmekte olan 2019 Copa Amerika hangi kanalda yayınlanıyor? Amerika Kupası nasıl izlenir? İşte bu soruların cevabı.

Nefes kesen futbol dolu günler Güney Amerika'yı esir almış durumda. 12 takım kıtanın en büyüğü olabilmek için Copa Amerika'da mücadele ediyor. 2019 yılındaki turnuva yine nefesleri kesiyor. Peki 2019 Copa Amerika hangi kanalda? Amerika Kupası nasıl izlenir?

Futbolun beşiği her ne kadar İngiltere olarak kabul edilse de kalbinin Güney Amerika'da attığını söyleyebiliriz. Futbolla yatıp futbolla kalkan Güney Amerikalılar'ın ateşli taraftarları tüm dünyaya nam salmıştır. Futbola olan tutkuları öylesine güçlü ki futboldan bir an olsun ayrı kalamıyorlar. Bu yüzden kıtanın milli takımlar düzeyindeki en prestijli turnuvası olan Copa Amerika her yıl düzenleniyor. Bu yıl turnuvaya Brezilya ev sahipliği yapıyor. Lionel Messi, Edinson Cavani, Philip Coutinho, Alexis Sanchez, Radamel Falcao gibi pek çok dünya yıldızı turnuvada sahne alıyor. 

Copa Amerika'nın statüsü Avrupa Şampiyası ve Dünya Kupası'ndan oldukça farklıdır. CONMEBOL'a (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu) üye olan 10 Güney Amerika ülkesi ve başka kıtalardan 2 misafir ülke turnuvada mücadele ediyor. Normalde Meksika gibi farklı bir federasyona bağlı olsa da yakın kültürlerden takımlar misafir olarak çağrılıyor. Bu yıl Kuzey Amerika'daki Gold Cup düzenlenmekte olduğundan bu tür takımlar çağrılamadı. Bu yüzden de kültürel olarak ve coğrafi olarak çok uzak ülkeler olan Japonya ve Katar turnuvaya çağrıldı. Bunun yapılma sebebi Güney Amerika'daki milli takımların 4 grup oluşturabilecek kadar kalabalık olmaması. 4 grubu ancak misafir takım çağırarak elde edebiliyorlar. Bu yıl Brezilya, Arjantin, Şili, Uruguay, Kolombiya gibi takımların yanı sıra dünyanın öteki ucundaki ülkelerin milli takımları da turnuvanın havasını soluma imkanı bulabiliyor.

2019 Copa Amerika hangi kanalda? Amerika Kupası nasıl izlenir?

Güney Amerika'nın milli takımlar düzeyindeki en prestijli turnuvası olan 2019 Copa Amerika, TRT Spor ekranlarında yayınlanıyor. Karşılaşmalar saat farkı nedeniyle gece saatlerinde TRT Spor'dan ekranlara geliyor.

TRT SPOR HD FREKANS

Frekans: 11064

Polarizasyon Değeri: Vertical - Dikey

Kapsama: Batı

Symbol Rate: 30000

Ayrıca turnuvadaki mücadeleri televizyonun yanı sıra Canlitv.com adresinden de takip edebilme imkanına sahip olduğunuzu hatırlatalım.

18-06-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar