2019 yılında diziler ücretli mi olacak?

2019 yılında diziler ücretli mi olacak?
2019 yılında şuan yayınlanan onlarca dizinin final yapacağı, bir çok dizinin de sadece ücretli olarak izleneceği iddia edildi.

Her hafta onlarca diziye ev sahipliği yapan televizyon kanallarının yayın yapısının 2019 yılında tamamen değişeceği konuşuluyor. Geçtiğimiz yıllara oranla, daha az dizinin ekranlara geldiği, daha çok dizinin ise yayından kaldırıldığı 2018 yılında, bir çok televizyon kanalının yaşadığı maddi sıkıntılar bir çok habere konu olmuştu.

İnternethaber'in medya kulislerine dayandırdığı bir habere göre; 2019 yılında yürürlüğe geçmesi beklenen yeni televizyon yapısına göre, hali hazırda yayınlanan bir çok televizyon dizisinin sadece internet üzerinden belirli bir ücret karşılığında izlenebileceğini ve bir çok dizinin ise yayından kaldırılacağ iddia edildi.

Kanal yöneticilerinin iddia edilen yapıyı hayata almak için sürekli toplantılar düzenlediği söyleniyor. İddianın gerçekleşmesi durumunda, 2019 yılında uygulanmaya başlayacak yeni yayın yapısıyla birlikte, her kanalda günde sadece bir dizi yayınlayabilecek ve yayınlanan dizi dışında başka bir dizi aynı gün içerisinde yayına alınamayacak.

DİZİLER 2019 YILINDA ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Yazının bu kısmına kadar internethaber'in gerçekleşmesi zor haberine yer verdik. Peki bu iddiaların aslı var mıdır? Orasını şimdilik bilemiyoruz ancak böyle bir durum senaryosunun gerçekleşmesi çok zor görünmekte.

Kanalların yayın akışı listelerine baktığımızda, eski sezonlara oranla daha az dizinin ekranlara geldiğini görebiliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bazı kanallar aynı akşam iki dizi yayına alabiliyordu ki yeni sezonda bu durum yok denecek kadar az.

Öte yandan kanalların ücretli platformlar açacağı ve bu platforma belirli bir ücret karşılığında üye olan kişilerin dizileri izleyebileceği iddia ediliyor.

İddiaya cevap olarak hemen 2014-15 sezonuna gidelim. Kanal D ekranlarında başrollerini Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Kaan Yıldırım'ın paylaştığı Ulan İstanbul dizisini hatırlayalım.

Dizi 16 Şubat 2015 tarihinde 34. bölümüyle televizyon ekranlarında final yapmış, yeni bölümlerinin belirlenen ücret karşılığında sadece internetten izlenebilir olmuştu.

Peki sonra neler yaşandı? Kanal D, dediği gibi yaptı. Ulan İstanbul sadece internetten izlenebilir oldu. Peki istenilen başarı yakalandı mı? -Hayır.

Dizi 39. bölümüyle final yaparak, yayın hayatını sonlandırdı.

Aynı zamanda Doğuş Holding ve Demirören Holding bünyesinde ücretli yayın platformu olan Blu tv ve Puhutv yer almakta. Bu platformlarda gerçekten izlemeye değer yapımlar yer alıyor ancak hali hazırda tv'de yayınlanan bir diziyi ücretli platforma taşımak, Kanal D'nin Ulan İstanbul dizisinde aldığı sonuçla aynı olacağı düşüncesindeyiz.

Siz iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi yorum kısmından bizimle paylaşın.

24-12-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler