A Haber 2019 Yerel Seçim Özel Canlı

A Haber 2019 Yerel Seçim Özel Canlı
31 Mart 2019 Yerel seçimleri bugün yapılıyor. Televizyonlar yayın akışlarını seçim için değiştirdi. Seçim özel programı A Haber'de ne zaman başlayacak, kim sunacak? Haberimizde!

Aylardır beklenen gün geldi çattı. 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Türk vatandaşları bulundukları yerin belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını seçecekler. Seçme ve seçilme şartlarını taşıyan her Türk vatandaşı bugün sandık başına gidiyor. Demokrasilerin olmazsa olmazı seçme ve seçilme hakkı ülkemizde bir kez daha tecelli edecek ve her Türk vatandaşı vatandaş olmanın gereğini yerine getirmek için sandıklara gidecek. Kimi seçecek, kim kazanacak bu noktada önemli değil. Önemli olanın demokrasinin işlemesi ve seçmenin hangi adaya oy verirse versin, hangi aday kazanırsa kazansın demokrasiye saygılı olunması gerektiği. Artık demokrasi kültürü iyice yerleşen Türkiye’de seçimle ilgili bir sorun yaşanmayacaktır. Ve her seçimde olduğu gibi seçen ve seçilen bu seçimde de sonuçları heyecanla bekleyecektir. İşte bu nokta da Televizyonlar devreye giriyor.

31 Mart 2019 Yerel Seçim Yayın Yasağı Ne Zaman Kalkıyor?

Seçimlerin yapılacağı 31 Mart günü televizyonlarda gazetelerde ve radyolarda seçimle ilgili propaganda yapmak seçimleri etkileyecek yayın yapmak YSK tarafından yasaklandı. Vatandaşlar bulundukları yerlerde belirlenen saatler içerisinde oy verme işlemini yaptıktan sonra yayın yasağının kalkacağı saati beklemeye başlayacak. Seçim günü 18.00-21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Seçim günü saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını saat 21.00'den önce de kaldırabilecek.

A Haber Yerel Seçim Özel Yayını

Bütün televizyonlar, gazeteler, radyolar ve internet siteleri yarın YSK’nın seçim yayın yasağının kalkmasıyla birlikte büyük bir koşuşturmacaya sahne olacak. Özellikle televizyon kanalları ilk sonuçları seyircisine ulaştırmak ve seyredilirliğini artırmak için yoğun bir çabaya girecek. Bu kanallardan biri olan A Haber’de 31 Mart 2019 Yerel Seçim Özel Yayını' ile seyircinin karşısında olacak.

Cem Öğretir ve Salih Nayman’ın moderatörlüğünde Avrupa’nın en büyük video duvarı önünde, en anlaşılır grafikler eşliğinde Türkiye’nin en deneyimli araştırmacı, gazeteci ve siyasetçilerinin yorumları A Haber Yerel Seçimler özel yayınında seyirciyle buluşacak. A Haber yayın yasağının kalkmasıyla birlikte canlı yayınla seyircisine seçim sonuçlarını aktaracak.

A Haber Yerel Seçim Özel Canlı Yayınını İçin Tıklayın!

31-03-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar