Adıyaman Acıyaman Oldu

Adıyaman Acıyaman Oldu
Ülkemizin yaşadığı büyük depremde pek çok ilde pek çok insan hayatını yakınlarını kaybetti. Adıyaman’da yaşananlar herkesi derin bir üzüntüye sevk etti.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6’lık iki büyük deprem bölgede 10 ilde etkili oldu ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olurken binlerce evin yıkılmasına yüzbinlerce insanın evsiz kalmasına ve yine on binlerce insanın da yaralanmasına sebep oldu. Bu büyük deprem çoğu ilde tam bir yıkıma sebep olurken bazı ilçelerin komple yıkılmasına sebep oldu. Depremin ağır hasar verdiği illerden biri olan Adıyaman’da da pek çok insan hayatını kaybetti, pek çok bina yıkıldı. Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman’da yardım faaliyetleri yürüten ve bunu AHBAP derneği ile ortaklaşa yapan ünlü isim Mahsun Kırmızıgül Adıyaman’ın yaşadığı felaket sonrası büyük üzüntü yaşadı. Geçtiğimiz günlerde hayatımda yediğim en büyük tokat diyerek deprem bölgesinde yaşananları özetleyen Mahsun Kırmızıgül şimdi de yeni bir paylaşım yaparak Adıyaman için Acıyaman ifadesini kullandı.

Adıyaman Yerine Acıyaman

Binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Kahramanmaraş depremleri sonucu Adıyaman’da da büyük yıkımlar meydana geldi. Ünlü isim Mahsun Kırmızıgül Adıyaman’da Haluk Levent ile ortaklaşa hareket ederken bölgede yaşadığı acı dolu anları anlattı. Mahsun Kırmızıgül bölgede yaşadıklarını anlatırken “ölen eşinin ve oğlunun yanı başında duran acılı babaya teselli etmek için sarıldım. Babanın gözlerinde yaş kalmamış. Bana bakıp ‘benim babam, burası Adıyaman değil buranın adı artık Acıyaman’ dedi ve sustu, konuşmadı bir daha. Burası Adıyaman değil, artık burası Acıyaman. Sahada işimiz şimdi bitti. Burada halkla birlikte acının en dibini yaşıyoruz. Halkın büyük çoğunluğunun yoksul olduğu bölgede halk çok öfkeli, çok kızgın. Bu öfke öyle kolay kolay geçecek türden değil” ifadelerini kullandı.

Hayatımın Tokadı

Ünlü şarkıcı depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde halkla iç içe yardım faaliyetlerini sürdürürken bu faaliyetleri Haluk Levent’in kurduğu AHBAP derneği ile ortaklaşa yapıyor. Ünlü şarkıcı geçtiğimiz günlerde bölgede yaşadıklarını anlatmış ve paylaşımında “Adıyaman’da halk geceyi sokaklarda geçiriyor. Binlerce insan yakınlarından bir ses, bir haber bekliyor. Ben çok duygusal sahneler, filmler çektiğimi sanıyormuşum. Oysa böyle içimi ürperten, beni böylesine yıkan bir trajedi ile karşılaşmadım. İnanın hayatımın tokadını yedim” ifadelerini kullanmıştı.

15-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar