Ahmet Kaya’nın filmi ‘İki Gözüm: Ahmet’ neden durduruldu?

Ahmet Kaya’nın filmi ‘İki Gözüm: Ahmet’ neden durduruldu?
7 Şubat tarihinde vizyona girmesi planlanan İki Gözüm: Ahmet filminin gösterimi durduruldu. Peki İki Gözüm: Ahmet filmi neden durduruldu?

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatacak olan İki Gözüm: Ahmet filminin vizyona girmesine günler kala sürpriz bir gelişme yaşandı. İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi aldığı kararla İki Gözüm: Ahmet filminin gösterimini durdurdu. Mahkemenin neden böyle bir karar aldığı ise merak ediliyor. Normal şartlarda İki Gözüm: Ahmet filmi 7 Şubat tarihinde vizyona girecekti. Ancak mahkemenin kararı sonrası filmi vizyona göremeyeceğiz. İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi neden İki Gözüm: Ahmet filminin vizyon gösteriminin neden durdurdu?

İki Gözüm: Ahmet filminin gösterimi neden durduruldu?

İki Gözüm: Ahmet filminin yapılacağı açıklandığında Ahmet Kaya'nın ailesi filmin yapılmasına karşı çıktı. Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, kızları Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk, filmin vizyona girmemesi için mahkemeye başvurmuştu. Buna rağmen filmin çekimleri yapıldı ve 7 Şubat tarihinde de vizyona girmesi bekleniyordu. Vizyon tarihine günler kala İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi davayla ilgili kararını verdi. İki Gözüm: Ahmet filmi için "İhtiyati Tedbir" kararı alındı. Yani İki Gözüm: Ahmet filmi vizyona girmeyecek.

Ahmet Kaya'nın ailesi filme izin vermediği için sanatçının müziklerinin telif hakkı alınamamış ve dolayısıyla filmde sözü müziği Ahmet Kaya'ya ait parçalar seslendirilememişti.

İki Gözüm: Ahmet filminin yapımcıları karara tepki gösterdi

Kararın açıklanmasının ardından film ekibi bir basın açıklaması yaptı. Filmin yapımcısı Eşref Bukan ve Ömer Demiral, filmin yönetmenleri Hakan Gürtop, Gani Rüzgar Şavata, filmin genel danışmanı Nurettin Soydan, oyuncu Özgür Tüzer, hukuk danışmanı Avukat Hacı Orhan ve Avukat Volkan Yolcu basın açıklamasında yer aldı. Filmin iki yapımcısından biri olan Ömer Demiral, “Filmimiz Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun bir şekilde çekilmiştir. Herhangi bir telif hakkı içermemektedir” ifadelerini kullandı.

İki Gözüm: Ahmet vizyona girecek mi?

İki Gözüm: Ahmet filminin başrolünde Özgür Tüzer yer alıyordu. Ayrıca oyuncu kadrosunda Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud ve Ekin Akkaş gibi isimler de bulunuyordu. Peki İki Gözüm: Ahmet filmi ileri bir tarihte vizyona girecek mi? Bu sorunun cevabı büyük merak konusu ancak şimdilik ne olacağı belirsiz. 

03-02-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar