Aile Dizisinin Taş Han’ı Nerede?

Aile Dizisinin Taş Han’ı Nerede?
Show Tv ekranlarında yayınlanan Aile dizisinin merak edilen mekanlarından Taş Han nerede? Taş Han’ın hikayesi ve kullanıma açık mı?

Ay Yapım tarafından hazırlanan ve Show Tv ekranlarında Salı akşamları yayınlanmaya başlayan yeni dizi Aile yayına girdiği ilk bölümle birlikte tam bir fırtına estirmeye başladı. Oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı ve Ahmet Katıksız’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Hakan Bonomo’nun senaryosunu kaleme aldığı dizinin çekimleri İzmir ve İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Aldığı reytinglerle bir anda gündem olan ve seyircinin ilgi ve heyecanla seyretmeye başladığı Aile dizisinin çekim mekanları da seyircinin beğendiği ve merak ettiği başlıklar arasında yer aldı. Özellikle dizinin hikayesinin büyük kısmının geçtiği ve yöneticiliğini Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı Aslan’ın yaptığı restoran bölümü bu merak edilen mekanların başında yer aldı. Seyirciler internette merakla Taş Han’ın nerde olduğunu araştırmaya başladı.

Taş Han Nerede?

Aile dizisinde kullanılan görkemli mekanlardan biri olan Taş Han dizide restoran olarak kullanılıyor. Görkemli ve tarihi dokusuyla herkesi kendisine hayran bırakan yer İstanbul’da bulunuyor. Çekimlerinin bir kısmının İzmir’de yapıldığı dizinin Taş Han’ı İstanbul’da fatih İlçesinde bulunuyor. Yaklaşık 250 yıllık geçmişi olan yapının gerçek adı Muhsinzade Han’ı. Ancak restorasyonla birlikte yeniden kullanıma açılan mekanın adı Olden 1772 oldu ve hem restoran ve hem de otel olarak hizmete sunuldu. Aile dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ’un çalıştığı mekan olarak kullanılan Taş Han aynı zamanda normal zamanda da çalışan bir yer. İstanbul Fatih İlçesi Hobyar Mimar Vedat Sokak’ta bulunan Taş Han dizide görkemli ve tarihi bir mekan olarak görülüyor.

Taş Han’ın Geçmişi

Şu sıralar Aile dizisinin çekim mekanlarından biri olan ve seyircinin hayranlıkla izlediği Taş Han aslında Muhsinzade Han olarak da bilinmektedir. Görkemli yapı 1772 yılında Abdullah Paşa Oğlu Muhsin Oğlu Mehmet tarafından yaptırılmıştır. İki kattan oluşan hanın üst katında 22 oda, alt katta ise 12 oda ve 8 yer altı mahzeni ve kapısı kamu yoluna açılan iki mahzen, 10 dükkan ve temiz su içilmesi için inşa edilmiş bir su deposu bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda aslına uygun olarak restore edilen ve Taş Han olarak bilinen Muhsinzade Han’ının şimdi adı Olden 1772 olmuştur.

27-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar