Karanlık Gece Filmi’nin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Karanlık Gece Filmi’nin Vizyon Tarihi Belli Oldu
Son olarak Almanya’da düzenlenen 27. Almanya Türkiye Film festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Karanlık Gece’nin vizyon tarihi belli oldu.

Sinemaseverler çok yakında bol ödüllü bir filmle buluşmak üzere. Yönetmen koltuğunda Özcan Alper’in yer aldığı ve senaryosunu yine Özcan Alper ve Murat Uyurkulak’ın birlikte kaleme aldığı Karanlık Gece filminin vizyona gireceği tarih belli oldu. Şu ana kadar festivaller arasında koşturan ve son olarak Türkiye Almanya 27. Film Festivalinde de en iyi oyuncu ödülünü alma başarısını gösteren Karanlık Gece dram türünde ele alınıyor. Uzun bir süre festivaller arasında koşturan ve en sonunda yurda dönmeyi başaran Karanlık Gece’nin başrolünde başarılı oyuncu Berkay Ateş yer alıyor. Filmin vizyona gireceği ve sinemaseverlerle buluşacağı tarih ise 28 Nisan olarak belirlendi.

Ödüller Şampiyonu Karanlık Gece

Özcan Alper ve Murat Uyurkulak’ın senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda da Özcan Alper’in yer aldığı Karanlık Gece filmi 28 Nisan’da vizyona girmeye hazırlanıyor. Sinemaseverlerin ilgiyle ve merakla beklediği Karanlık Gece bugüne kadar pek çok festivalden ödül almayı başardı. 59. Altın Portakal Film Festivalinden En İyi Film ve En İyi Senaryo ödülünü alan Karanlık Gece geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen 27. Türkiye Almanya Film Festivalinde de En İyi Erkek Oyuncu ödülüyle dönmeyi başardı. Kadrosunda Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Sibel Kekilli ve Taner Birsel’in yer aldığı Karanlık Gece bu kadar üst düzey festivallerden aldığı ödüllerle sinemaseverlerin huzuruna 28 Nisan’da çıkacak.

Karanlık Gece Konusu Ne?

Ödüllerle sinema seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanan Karanlık Gece dram türünde ele alınıyor. Bir dağ kasabasında yaşayan İshak amatör olarak müzikle ilgilenen bir gençtir. Farklı hayalleri olan beş arkadaşıyla büyüyen İshak köyün güzel kızı Sultan’a aşıktır. Ancak İshak Sultan’a hislerini söyleyemez. Bir gün köye Ali adında yakışıklı bir memur atanır. Ali’nin gelmesi İshak’ı sultan konusunda kıskançlığa iter. Bir süre sonra Ali ortadan aniden kaybolur. Ali’nin av sırasında kaybolduğu söylentileri çıkar. Ancak kimse Ali’nin gerçekten av sırasında mı kayıp olduğundan yoksa onun kaybolmasında İshak ve arkadaşlarının bunda bir parmağının olup olmadığından emin değildir. Karanlık Gece’nin vizyon tarihi 28 Nisan 2023.

27-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar