Akif Dizisi Yayına Hazır

Akif Dizisi Yayına Hazır
Yakın zamanda yayına girecek olan yeni internet yayın platformu TRT Dijital’de yayınlanacak olan Akif dizisi hazırlıklarını tamamladı ve yayın için beklemeye başladı.

2022 – 2023 yayın döneminin bitmesine hazırlanan televizyon kanalları ayrıca yeni yayın döneminde ekrana getirecekleri dizilerin de hazırlıklarını hızlandırdı ve bu yapımların adını bir bir duyurmaya başladı. Aynı zamanda dijital platformlar içinde dizi hazırlayan yapım şirketleri pek çok yapımın hazırlıklarını sürdürürken TRT bünyesinde faaliyet gösterecek ve hazırlıkları halen devam eden TRT Dijital için hazırlanan orijinal içeriklerde belli olmaya başladı. Yakında yayına girmesi beklenen TRT Dijital içim hazırlanan pek çok yapımdan biri olan ve TRT Dijital’in özel önem verdiği projelerden biri olan Akif dizisinin çekimleri tamamlandı ve dizi TRT Dijital’in yayına gireceği tarihi beklemeye başladı. İstiklal Marşı’nın şairi olan Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatacak olan ve toplam 13 bölümden oluşan Akif dizisi seyirci tarafında da merakla bekleniyor.

Akif’in Çekimleri Tamamlandı

Kadrosunda birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı Akif dizisinin çekimleri tamamlandı ve dizinin 13 bölümü son hazırlıklar ve kurgu için masaya getirildi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatacak dizi TRT Dijital’de ekrana gelecek. Yapımcılığını Raif İnan’ın üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı yer alırken dizinin senaryosunu ise Uğur Uzunok, Nurullah Sevimli ve Tacettin Girgin kaleme alıyor. 13 bölüm olarak planlanan dizinin kadrosunda ise birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Mehmet Akif Ersoy olarak ünlü oyuncu Fikret Kuşkan’ın yer aldığı dizi TRT Dijital’in özel önem verdiği dizilerden biri olurken proje seyircinin de en çok merak ettiği yapımlar arasında bulunuyor.

Akif Dizisi Konusu ve Oyuncuları

TRT Dijital için hazırlanan Akif Dizisi seyirci tarafından heyecanla bekleniyor. İstiklal Marşı’nın şairi de olan ve Vatan Şairi olarak bilinen Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve İstiklal Marşını yazdığı dönemde yaşanan olayları anlatacak dizi için oldukça yüksek bir bütçe ayrıldı. Dönem dizisi olarak çekilen yapım özel platolarda çekildi ve dizinin kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer aldı. Akif dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler arasında

·         Fikret Kuşkan – Akif

·         Adnan Biricik – Tevfik Fikret

·         Taha Baran Özbek – Cevdet

·         Gökçe Akyıldız – Cemile

·         Erdem Akakçe – Eşref Edip

·         Özge Borak – İsmet Ersoy ve

·         Ertan Saban – Frew yer alıyor.

23-04-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar