TRT Dijital’in Dizileri Belli Oldu

TRT Dijital’in Dizileri Belli Oldu
Yayın hayatına başlayacağı gün merakla beklenen yeni internet yayın platformu TRT Dijital çalışmalarını hızlandırdı. Platform bünyesinde yayınlanacak içerikler belli oldu.

Ne zaman yayın hayatına başlayacağı yılan hikayesine dönen ve ancak çalışmalarını devam ettiren yeni internet yayın kanalı TRT Dijital’in bünyesinde yer alacak ve kütüphanesinde bulunacak dizi ve yapımların adları belli oldu. Halen çekimleri ve hazırlıkları devam eden pek çok yapımın bulunduğu liste seyirciyi heyecanlandırırken TRT Dijital için de yeni iddialar ortaya atıldı. İlk olarak mart ayında planlanan açılışı 6 Şubat tarihinde kahraman Maraş merkezli depremler dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenen platform bu tarihten itibaren açılış tarihini henüz duyurmadı. Seyircinin merakla ve heyecanla beklediği açılış tarihi henüz kesinleşmese de platform büyük bir hıza çalışmalarını sürdürüyor. Birbirinden iddialı dizilerin ve oyuncuların yer aldığı platform ayrıca yabancı ülkeler içinde yayın atağına geçmiş durumda.

TRT Dijital Yapımları Neler?

TRT bünyesinde kuruluş çalışmaları devam eden ve yayına başlayacağı tarih henüz netlik kazanmayan TRT Dijital için hazırlanan yapımların adları belli oldu. Birbirinden iddialı bu yapımların süresi ortalama 40 – 50 dakika olarak planlanırken platforma üyelik ise reklamlı ve ücretli olmak üzere iki seçenek olarak sunulacak. Platformda yer alacak içerikler arasında ise

-          Akif

-          Mevlana

-          Son Gün

-          Hay Sultan

-          Tozkoparan İskender

-          Modern Doğu Masalları

-          Hür

-          #adaleTT

-          Eyvah Ramazan Bey

-          Bir Fetih Ülküsü: Kızılelma

-          Şebeke

-          Yangın Günleri Independenta

-          Koyu Beyaz

-          Serhat

-          Yeşil Deniz Milenyum

-          Şanzelize Düğün Salonu

-          Metamorfoz

-          Kapı ve

-          Derin Mor bulunuyor.

Yabancı Ülkelerde de Yayın Yapacak

Öbür taraftan hazırlıkları süren platformun sadece Türkiye pazarında yer almayacağı yabancı ülkelerde de yayın faaliyetine başlayacağı öğrenildi. Türkiye pazarında yer alan pek çok yabancı platformda olduğu gibi yurt dışı içinde içerik üretecek olan TRT Dijital’in şimdilik o ülkelerin yerli içeriklerini yayınlamayacağı bunun çalışmasına daha sonra başlayacağı, şimdilik kendi orijinal içerikleriyle bu ülkelerde yayın faaliyetini sürdüreceği öğrenildi. Platformun yayın yapacağı ülkeler arasında ise, Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA), Avrupa’nın bir kısmı, Hindistan ve Pakistan’da bulunuyor.

19-04-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar