TRT Dijital’in adı ve yayına başlayacağı tarih belli oldu

TRT Dijital’in adı ve yayına başlayacağı tarih belli oldu
Uzun süredir hazırlıkları süren ve birçok orijinal içeriği seyirciyle buluşturacak olan TRT Dijital’in adı ve yayına başlayacağı tarih belli oldu

Ülkemizde yayın yapan dijital platformlara bir yenisi daha ekleniyor. Uzun süredir hazırlıkları süre ve pek çok yapım şirketiyle orijinal içerik anlaşması yapan yeni dijital platform TRT Kurumu bünyesinde faaliyet gösterecek. Daha önce 6 Şubat tarihinde açılacağı duyurulan ancak yaşanan deprem sebebiyle açılış tarihi ertelenen ve sektörde TRT Dijital olarak bilinen platformun 2 Mayıs Salı günü İstanbul Beykoz’da bulunan Kundura Fabrikası’nda düzenlenen lansman gecesinden pek çok bilinmeyeni açıklığa kavuştu. En çok merak edilen platformun adı ve açılış tarihi resmi olarak duyuruldu ve yayın için geri sayım başladı. Pek çok dizisinin çekim mekanı da olan ünlü plato Beykoz Kundura Fabrikası’nda düzenlenen eceye birbirinden ünlü pek çok oyuncu ve isim katılırken gece yayıncılığın tarihi serüveninin ön planda olduğu bir görsel dekorda gerçekleştirildi.

TRT Dijital’in Adı Kondu

Yaklaşık 2 yıldır hazırlıkları büyük bir titizlikle süren ve özellikle dijital yayıncılığa Türkiye pazarında büyük etki etmesi ve bir standart getirmesi beklenen ve TRT Kurumu bünyesinde kurulacak olan yeni dijital platformun son hazırlıkları da yapıldı ve platform yayın için geri sayıma başladı. Şu ana kadar TRT Dijital, TRT Sıfır gibi adlarla anılan platformun adı TRT müdürü Zahit Sobacı tarafından duyuruldu. TRT Müdürü Zahit Sobacı yaptığı açıklamada dijital platformun adını “Tabii” olarak açıkladı. Böylece sektörde ve seyirci kesiminde adı tam olarak belli olmayan yeni platformun adı konmuş oldu. TRT bünyesinde yayıncılık yapacak yeni dijital platform Tabii’nin yayın tarihide açıklandı.

Tabii 7 Mayıs’ta Yayında

Uzun süredir çalışmaları devam eden ve 30 yeni orijinal içeriğin yanı sıra TRT ekranlarında yayınlanmış pek çok yapımı da kütüphanesinde bulunduracak olan yeni dijital platform Tabii’in açılış tarihi belli oldu. Uzun süredir sektörde ve seyirci kesiminde merakla beklenen platformun açılış tarihi 7 Mayıs olarak duyuruldu. Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyada yayıncılık faaliyeti gerekleştirecek olan Tabii seyirciyle abone yoluyla da reklamlı olarak buluşacak. Ancak TRT Müdürü Zahit Sobacı Tabii’nin ilk planda Türkiye’de seyirciyle ücretsiz olarak buluşacağını daha sonra abonelik ve reklamlı izlenme modeline geçileceğini açıkladı.

03-05-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler