Alparslan Dizisinde Akça Hatun’u Canlandıran Fahriye Evcen Derslere Başladı

Alparslan Dizisinde Akça Hatun’u Canlandıran Fahriye Evcen Derslere Başladı
Yeni yayın döneminde TRT 1 ekranlarında yayınlanacak Alparslan Dizisinde Akça Hatun karakterini canlandıracak Fahriye Evcen dizi için kılıç kullanma ve at binme derslerine başladı.

Yeni yayın döneminin başlamasına sayılı günler kala seyircilerde yeni yayın döneminde seyredecekleri dizileri belirlemeye başladılar. Geçtiğimiz sezon TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve Akli Film tarafından hazırlanan Uyanış Büyük Selçuklu adeta seyirci açısından büyük bir sürpriz olmuş ve dizi reytinglerde en yüksek oranlara ulaşarak yayınlandığı akşam olan pazartesinde ilk sırada yer almıştı. Dönem dizisi olan Uyanış Büyük Selçuklu sektöre adeta yeni bir hava getirirken dönem dizilerindeki kaliteyi de oldukça yükseltmişti. Özellikle oyuncuların savaş ve aksiyon sahnelerindeki başarısı uzun süre konuşulmuş ve kılıç kullanma, at binme gibi eylemleri oldukça başarılı bulunmuştu. Bunun arkasında ise Akli Film’in oyuncular için dünyanın en iyilerinden olan ve aynı zamanda Hollywood’da da oyunculara dersler veren bir şirketle çalışmış olması ve oyuncularına ders aldırması yer almıştı. Yapım şirketi yeni yayın dönemine hazırlanırken yine aynı eğitim sürecini uygulamaya başladı.

Fahriye Evcen (Akça Hatun) Derslere Başladı

Akli Film tarafından TRT 1 için hazırlanan ve Uyanış Büyük Selçuklu Dizisi’nin devam niteliğinde olan Alparslan Dizisinde Sultan Alparslan’ın (Barış Arduç) eşi Akça Hatun’u canlandıracak olan Fahriye Evcen uzun süre sora ilk kez ekranlara dönüyor. Alparslan dizisinde Akça Hatun karakterine hayat verecek güzel oyuncu Akli Film tarafından oyunculara dizi için verilen eğitimi almaya başladı. Geçen sezonda aynı eğitimi alan oyuncuların başarısı üzerine bu sezonda oyuncular at binme, kılıç kullanma, yakın dövüş, ok atma gibi konularda dersler almaya başladı. Özellikle binicilik ve kılıç kullanma konularında ağırlık verilen eğitimi dünyanın en ünlü şirketi veriyor. Aynı zamanda Hollywood oyuncularına da ders veren şirketten eğitim alan Fahriye Evcen’in görüntüleri bir anda magazin ve sosyal medyada geniş yer buldu. Güzel oyuncunun eğitimlerin ardından sete çıkacağı öğrenildi. Fahriye Evcen Alparslan dizisinde Akça Hatun karakterine hayat verecek. Akça Hatun kimsesiz biriyken bir anda Sultan Alparslan’ın dikkatini çekecek ve korumasına girecek.

Fahriye Evcen Kimdir?

Uzun zamandır ekranlardan uzak kalan güzel ve başarılı oyuncu Fahriye Evcen 4 Haziran 1986 yılında Almanya’da dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından üniversite eğitimini tamamlayan güzel oyuncu ilk olarak Yaprak Dökümü adlı dizide rol almıştır. Bu dizide bir anda dikkatleri üzerine çeken güzel oyuncu daha sonra pek çok yapımda rol almış ve başarı basamaklarını bir bir tırmanmıştır. Oyuncunun rol aldığı yapımlardan bazıları şunlardır.

-          Ölene Kadar

-          Çalıkuşu

-          Yaprak Dökümü

-          Aşk Sana Benzer

-          Kurt Seyit Şura

-          Evim Sensin

-          Yalancı Bahar

-          Veda

-          Takiye Allah’ın Yolunda

-          Hasret

-          Asla Unutma

17-08-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar