Arka Sokaklar Dizisine RTÜK'den Ceza Geldi

Arka Sokaklar Dizisine RTÜK'den Ceza Geldi
Kanal D'nin sevilen dizisi Arka Sokaklar dizisine, geçtiğimiz günlerde RTÜK'den ceza geldi. Neyden dolayı ceza yedikleri ise haberimizin detaylarında.

15. Sezonu ile hız kesmeden yoluna devam eden Kanal D’nin sevilen dizisi Arka Sokaklar, RTÜK’den ceza aldı.   Dizi, her ne kadar sevilip beğenilse de bazen ister istemez hatalar yapılabiliyor ve bu tarz durumlarda ise RTÜK asla affetmeden direkt ceza uyguluyor. Peki ya Arka Sokaklar dizisinin ceza yemesine sebep olan sahne de ne oldu? Ne söylendi?

 

İşte Cezaya Sebep Olan O Sahne

RTÜK, yapmış olduğu toplantı sonucu bazı dizilere ceza verdi. Bu diziler arasında yer alan Arka Sokaklar’ın ceza yemesine sebep olan sahnede ise; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bir hadisinin dizide terör örgütü lideri tarafından “anlamından koparılarak tehdit ve intikam bağlamında kullanıldığı” tespit edilerek ceza verildi.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bir sahnede ise, bir avukat şiddete maruz kalmıştı ve izleyici kitlesinde yer alan avukatlar ise bu durumdan rahatsız olarak, durumu sosyal medya üzerinden paylaşmışlardı. Bu olay sosyal medya sınırlarını da aşarak RTÜK’e kadar gitmişti. Avukatlar tarafından ciddi bir eleştiriye maruz kalan bu sahnede ise şiddet görüntülerinden dolayı cezai işlem uygulanmıştır.

RTÜK Raporu Onayladı

İzleme uzmanının hazırlamış olduğu raporu haklı bularak kabul eden RTÜK, diziye para cezası uygulanmasına karar verdi. İzleme uzmanını raporunda ise; İslami hassasiyetleri dikkate almayan ilgili sahnenin toplumsal değerleri hiçe saydığını, kullanılan ifadelerin amacını aşarak Türk toplumunun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğunu belirtmiş. Bunların dışında, son zamanlarda dizi hakkında manevi değere ve toplum kurallarına aykırı unsurların fazla olmasından dolayı da şikâyetler artmış durumda.

 

Şu sıralar 15. Sezonu ile izleyici karşısına çıkan Arka Sokaklar dizisi, Kırmızı Oda gibi sağlam bir diziyi geride bırakarak, eskiden olduğu gibi tekrardan liderlik koltuğuna oturdu. Her hafta Cuma günü saat 20.00’da Kanal D ekranlarında yeni bölümü ile karşımıza çıkan Arka Sokaklar dizisini sitemizden de canlı olarak izleyebilirsiniz.

15-04-2021
Yazar Hakkında
Hamdi Çiçek

Hamdi Çiçek

22 yaşında ve üniversite mezunuyum. Dizi ve film izlemeyi ayrıca müzik dinlemeyi seviyorum, favori kitap yazarım J.R.R. Tolkien. Yaklaşık 2 - .. devamı.. mail
Yorumlar