‘’Aşk Kiloyla Tartılmaz’’ Oyunu: 27 Şubat Pazar -10 Mart Perşembe İzleyicisi İle Buluşacak

‘’Aşk Kiloyla Tartılmaz’’ Oyunu: 27 Şubat Pazar -10 Mart Perşembe İzleyicisi İle Buluşacak
Hazım Körmükçü ve İlkyaz Kocatepe’nin başrollerinde olduğu seyirciyi güldürmeyi amaçlayan oyunu ‘’Aşk Kiloyla Tartılmaz’’ 27 Şubat Pazar günü Akatlar Kültür Merkezinde…

Güçlü oyuncu kadrosu ile ‘’Aşk Kiloyla Tartılmaz’’ oyunu ilk olarak 14 Şubat sevgililer gününde sahne aldı. Epizot Görsel Sanatlar ve Kedi Sahne Sanatları ortak yapımı olan ‘’Aşk Kilo İle Tartılmaz’’ oyunu ilk gösterimini Sevgililer Günü’nde Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Oyunu yazıp yöneten Damla Cercişoğlu ile oyunda yer alan Hazım Körmükçü aynı zamanda sevgililer, fakat oyunun gösteriminden 25 gün önce ayrıldıklarını Cercişoğlu açıklamıştı. Birlikte yer aldıkları komedi türündeki oyunları ile izleyenlere güzel vakit geçirme garantisi veren ‘’Aşk Kiloyla Tartılmaz’’ tiyatroseverleri bekliyor. İşte oyunla ilgili detaylar…

 

 ‘’Aşk kiloyla Tartılmaz’’ Oyunu Hakkında

 Oyuncu Kadrosu:

Tiyatro Kedi ‘’Bridget Jones’un Günlüğü’’ adlı filminden esinlenerek, sahneye mottosu ‘’Aşk kilo ile tartılmaz’’ olan ‘’Biricik Jale’nin Günlüğü…’’ adlı bir oyun koydu. 

Damla Cercişoğlu’nun yazıp-yönettiği oyunun genel sanat yönetmenliğini Hakan Altıner yapıyor. Oyunda Selda Özbek Orpak, Hazım Körmükçü, Burçin Bildik ve İlkyaz Kocatepe rol alıyor.

 

 Dekor-kostüm tasarım: Tülin PURAL

Görsel tasarım: Barış ÇANTAY

Işık tasarımı: Özgür Kaan PURAL

Ses tasarımı: Ufuk SERBEST

 

Konusu:

İki perdelik oyun sıcak bir hikâyesi ile izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Biricik Jale’nin iki seçenek arasındaki yolculuğunda kendine arkadaşlık eden günlüğü ile yaşadıklarını keyifle izleyeceksiniz.

Dünyanın en iyi kalpli, en iyi huylu, en sevgi dolu kızı, Biricik Jale’nin bir tane derdi vardır: Kiloları. Hep içine attığı bu ‘’sorununu’’ çözebilmesi için, sevgili annesi bir formül önerir. Bir günlük tutmak ve o günlüğe kimseye söyleyemediği her şeyi yazmak. Hatta yine kalbinin gizli köşelerinde sakladığı aşklarını da. Bakalım, Biricik Jale’nin günlüğü bize neler anlatacak? İki büyük aşkıyla (Erman Bey ve Popstar Eray) nasıl başa çıkacak? Aşk Kiloyla Tartılmaz neşeli/ sıcak/ sevimli bir komedi. Aşk Kilo İle Tartılmaz oyununu Damla Cercisoğlu uyarladı ve sahneye koydu.

 

Oyunla ilgili (geçen yıllardaki kadrosundan) Hakan Altıner bir röportajında; ‘’Biricik Jale’nin Günlüğü’nü sahneye koyarken küçük skeçlere yer verdik. Kabarenin ruhuna uygun Türkçe şarkılar ve bu şarkılara uygun danslarla süsledik. Yaklaşık bir saat kırk dakikalık eğlenceli bir oyun hazırladık. İlerleyen zamanlarda da çeşitli sahnelerde oynamayı planlıyoruz. İlla kadife perdeli tiyatro sahnesi gerekmiyor. Bunun için de bir organizasyon şirketiyle program yapıyoruz. Bununla ilgilenecek olanlar Tiyatro Kedi’nin sitesinden takip edebilecekler.’’ Diye açıklamştı.

 

Oyun Etkinlik Tarihleri:

27 Şubat 2022 Pazar – Akatlar Kültür Merkezi (İstanbul-Beşiktaş)

10 Mart 2022 Perşembe – Şişli Tiyatrosu (İstanbul)

 
Bilet Fiyatları:

Tam: 113 TL

Öğrenci: 93 TL

Biletix’ten Satın Alabilirsiniz

27-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar