Ata Demirer’den Yeni Film ‘’Bursa Bülbülü’’ Geliyor!

Ata Demirer’den Yeni Film ‘’Bursa Bülbülü’’ Geliyor!
Ünlü komedyen Ata Demirer’den yeni film geliyor! Kısa bir süre önce Senaryosunu kendisinin yazdığı ‘Bursa Bülbülü’ komedi filmi ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Ünlü komedyen, oyuncu ve müzisyen Ata Demirer’den herkesi çok sevindiren yeni film müjdesi geldi. Ata Demirer, daha küçük yaşlarda müziğe olan yeteneğini keşfetti. ağabeyinin yardımıyla gece kulüplerinde piyanist-şantör olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümünü kazandı. Müzisyenlik yaptığı dönemlerde arkadaşlarının desteği ile bar komedyenliği denemelerine başladı. E.Ş.E.K Tiyatro Grubunun kurucusu Uğur Uludağ’ın aracılığı ile ilk profesyonel stand up gösterisini gerçekleştirdi. 1998 yılının Şubat ayında ‘Tek Kişilik Dev Kadro’ adlı oyunu ile Leman Kültür’de sahne aldı. Bu oyunu 1000’in üzerinde sahnede ‘Kapalı Gişe’ oynayan sanatçı, oyunda geçen karakterlerin benzerleri ile bir televizyon şovu hazırladı. ‘Korsan TV’ adlı program, ekranda 42 bölüm gösterildi. Daha sonra ‘Vizontele’, ‘Neredesin Firuze’ filmlerinde rol aldı. ‘Kısık Ateşte 15 dakika’ filmi ile ilk başrolünü aldı. Daha sonra senaryolarını kendi yazdığı bir çok film ortaya koymuş ve başrollerinde kendi oynamıştır. Şimdi o yazdığı filmlere birini daha ekliyor. Ata Demirer’den ‘Bursa Bülbülü’ komedi filmi geliyor! İşte ‘Bursa Bülbülü’ filmi ile ilgili detaylar…

 
‘Bursa Bülbülü’ Komedi Filmi

Geçtiğimiz yaz aylarında, TRT 2 ekranlarında yayınlanan Film Gibi Hayatlar programına katılan Ata Demirer, yeni filminin müjdesini vermişti.

Sosyal medya hesaplarından da yeni filminin heyecanını paylaşan Ata Demirer ‘Bursa Bülbülü’ isimli yeni filminin senaryosunu tamamladığını duyurmuştu. 3 yıl aradan sonra yeni bir film ile izleyici karşısına çıkacak.

 

Yıllardır izleyiciyi komedi filmleri, stand-up gösterileri ile güldüren oyuncu, kendisinin yazdığı bir çok filmde de yer almıştı. 'Eyvah Eyvah' filmleriyle ülke sinemasının gişede başarılı serilerinden birine imza atan Ata Demirer, ‘Olanlar Oldu’, ‘Niyazi Gül Dört Nala’, ‘Berlin Kaplanı’ ve herkesin yıllardır izlemekten vazgeçemediği ‘Avrupa Yakası’nda karşımıza çıkan Ata Demirer, son olarak yazıp başrolünü oynadığı 'Hedefim Sensin'den sonra Yılmaz Erdoğan’ın 'Organize İşler Sazan Sarmalı' filminde küçük bir rolde yer almıştı. Şimdi ise Ata Demirer’in yeni film projesi ‘Bursa Bülbülü’ olacak. 

 

Aynı zamanda Ata Demirer, Bursa Bülbülü adlı filmi için Disney+ ile anlaşma sağladı. Film Disney Plus'ta yayınlanacak.

‘Bursa Bülbülü’ Oyuncu Kadrosu

Bursa Bülbülü’nün yönetmen koltuğunda Hakan Algül oturuyor. Senaryosunu ise Ata Demirer yazdı.


Hakan Algül

Ünlü komedyen Ata Demirer geçen yıl evde kaza geçirdi ve ayak bileğinden operasyon oldu. Ayrıca yönetmen Hakan Algül’ün de sağlık sorunları çıkınca ‘Bursa Bülbülü’ filminin çekimlerini ertelemişti. Sağlıklarına kavuşan Demirer ve Algül, Bursa Bülbülü filminin hazırlıklarına bir süredir devam ediyor.


Bursa’da çekilecek olan ‘Bursa Bülbülü’ filminin kadrosu usta oyuncular ile genç kuşağın başarılı isimlerini buluşturdu. Tarık Pabupçuoğlu, Melek Baykal, Erkan Can, Özge Özacar , Celil Nalçakan, Toygan Avanoğlu, Berkay Tulumbacı, Bedir Bedir, Murat Uçan, Cem Cücenoğlu, Kerem Alp Kabul, Ramiz Mullamusa ve Cem Gelinoğlu yer alıyor.


Merakla beklenen film müzikal yönüuyle de dikkat çekecek. Cast çalışmaları süren dizide Melek Baykal’le Özge Özacar anne kıza hayat verecek.


‘Bursa Bülbülü’ Film Konusu

Bursa Bülbülü, 1980’li yıllarda konusu Bursa’da geçen bir müzik hikâyesini komedi ile anlatıyor. Eski Bursa’nın görüntülerinin yer aldığı, hatta içinde Zeki Müren’in de olabileceği tahmin ediliyor. Sıcak eğlenceli bir hikaye olacak.


Geçtğimiz yaz Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan ‘Film Gibi Hayatlar’ programına konuk olan Ata Demirer’i ağırlamıştı. Ata Demirer, Bursa’da çocukluk yıllarının geçtiği zamanları şu sözlerle anlattı. Çocukken yalnız bir çocukluk geçirdiğini ifade eden Ata Demirer, ‘’Daha doğrusu biraz yalnızlığı tercih eden bir çocukmuşum annem öyle söylüyor. Çünkü hem çocuk olup hem şişko olmak çok zor bir şeydi. Hacivat ile Karagöz’ün dünyası, dadı, falcı, külhanbeyi, mahallenin delisi bunların hepsini yaşadım, içinde büyüdüm. Çocukluğum kendi kendimi eğlendirmekle başladı. Bursa’ya borçluyum, o çok bozulmamış Bursa, çocukluğumun Bursa’sı çok renkli, çok katmanlıydı. Osmanlı da var içinde, Zeki Müren de var, Müzeyyen Senar da var, Güvercinler var, klavyeler var, Roman mahallesi var. O katmanların içinde büyüdüm. Şimdiki çocuklarımızın biraz şanssızlığı bu tip alaturka, insani ve geleneksel renklerden uzak büyümek zorunda kalıyorlar çoğunlukla şehirlerde. Sıkışıyorlar biraz. Ama onlarda da başka yetenekler çıkacak ortaya. Yirmi otuz yıl sonra onlara teşekkür edeceğiz. Belki insan ömrünü yüz yılın üstüne çıkaracaklar buldukları şeylerle’’ dedi. Sözleri yeni filmi hakkında izleyiciye ipuçları vermeye yetmişti.  


Demirer, Bursa Bülbülü hakkında ise; ‘’Yeni bir film yolda... İsmi de ‘Bursa Bülbülü’ Seksenlerde geçen bir müzik hikâyesi’’ dedi. Filmin çekimlerine ise Nisan ayında başlanacak.

29-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar