Avlu dizisinden kadına şiddet göndermesi!

Avlu dizisinden kadına şiddet göndermesi'
Star TV'nin sevilen dizisi Avlu dün akşam yayınlanan bölümünde gündemdeki bir konuya dikkat çekti. Cezaevindeki kadınların hayatlarını izlediğimiz diziye hangi sahne damga vurdu?

Başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Limon Film imzalı dizi Avlu sezon finali için gün sayıyor. Özlem Havuzlu ve Ahmet Köseoğlu ikilisinin Avlu kadınlarının hikayesini kaleme aldığı diziyi üç isim yönetiyor; Yüksel Aksu, Hülya Gezer ve Şafak Bal. Cezaevinde yaşayan kadınların birbirinden derin yaşam öykülerini konu alan dizinin dün akşam yayınlanan bölümündeki bir sahnesi sosyal medyada çok konuşuldu. Avlu dizisi şu anda gündeme oturan bir konu olan, Isparta'da kendisine tecavüz eden adamı tüfekle vurup başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın ömür boyu hapis cezası almasına gönderme yaptı.

''ÖLMEMEK İÇİN ÖLDÜRDÜM''

Dün akşam yayınlanan 43.bölümde kendisine tecavüz eden adamı öldüren bir kadın, savcıya ifade verirken ''Ölmemek için öldürdüm'' dedi. Karşısındaki savcıya yaşadıkları karşısında kayıtsız kaldığı için hesap sordu ve daha sonra tecavüz eden kocasının sadece 6 ay ceza aldığını söyledi. Başka bir kadın ise ''Mahkemeye kravatla gelmiş iyi hal indirimi aldı'' dedi. Avlu dizisi bu duygu dolu sahneyle devletin adaletinin kadına şidddet konusunda yetersiz kaldığına ve hakedilen cezaların verilmediğine dikkat çekti.

Kendisine defalarca tecavüz eden akrabasını öldüren ve müebbet hapis cezası alan Nevin Yıldırım da ifadesinde; ''Bir daha tecavüz edeceğini biliyordum. Beni vuracağını da düşünerek ateş ettim.'' sözlerine yer vermişti. Avlu dizisi adalet sistemine gönderme yaptığı sahneyle sosyal medyada çok konuşuldu ve dizi ekibine teşekkür mesajları geldi. Kadınlara edilen hakaretlerin ve uygulanan şiddetlerin yeterince karşı çıkılmadan ekranlara getirildiği dizilerin aksine Avlu dizisi yaptığı farkındalık mesajıyla takdir edildi.

AVLU DİZİSİ KONUSU

Avlu yılların sağır kaldığı adaletini kendisi sağlamaya çalışmış bir kadın olan Deniz'in (Demet Evgar) ceza evine girişini konu alıyor. “Avlu” özgürlüğünden vazgeçmek zorunda kalan bu kadınların 3.sayfa haberlere yansımayan, mutsuzluğun acı ile yarıştığı Karakuyu’da kendi düzen ve kendi hukuklarına karşı verdikleri yaşam mücadelesini anlatıyor. 

24-05-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar