Aykut Işıklar hayatını kaybetti!

Aykut Işıklar hayatını kaybetti!
Ünlü gazeteci Aykut Işıklar geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Işıklar 70 yaşındaydı.

Türk basınının önemli ismi Aykut Işıklar bugün kalp krizi geçirmesinin ardından İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Geçirdiği krizi atlatamayan 70 yaşındaki gazeteci kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

Menajer Özgür Aras sosyal medya üzerinden basın dünyasını üzen haberi duyurdu. Aras çok sevdiği Aykut Işıklar'a şu sözlerle veda etti: "Aykut Abi... Sen de mi gittin! Hayatımda tanıdığın ilk magazinci. Bana katkıların, bugüne kadar desteklerin. Hakkını asla ödeyemem. Mekanın cennet olsun..."

AYKUT IŞIKLAR KİMDİR?

Türk gazeteci, televizyoncu ve radyocu Aykut Işıklar  8 Ocak 1949 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. 90'lı yıllarda bulunduğu magazin programlarıyla tanınır. Işıklar, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulunda okurken Hürriyet gazetesinde gazetecilik yapmak üzere okulu yarıda bırakmıştır. 1968 yılında işe başlayan duayen gazeteci 12 yıl burada çalışmıştır. Daha sonra Bulvar gazetesine geçmiş Günaydın ve Tercüman gazetelerinde ikişer yıl magazin müdürlüğü yapmıştır. 10 yıl Sabah gazetesinin çeşitli görevlerini üstlenen ve yöneticilik yapan Aykut Işıklar 5 yıl boyunca da Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. 90'lı yıllarda HBB, ATV, Star TV, Flash TV, Bugün TV ve TV EM'de magazin programları hazırlayıp sunmuş dönemin sevilen magazincilerinden olmuştur. Bunların yanı sıra radyoculuk tecrübesi de olan Işıklar, Best FM, Klass FM, Alem FM, İstanbul FM ve Radyo Mega istasyonlarında radyoculuk yapmış M1 TV ve İstanbul FM'e program hazırlamıştır. Aykut Işıklar ayrıca 2004 yılında ''Bildiğiniz Gibi Değil: Renkli Spotların Göstermedikleri'' isimli kitabı çıkarmıştır. Başından 2 evlilik geçmesinin ardından 1989 yılında bir festival için gittiği Polonya'da eşi Magoşa Hanım ile tanışmış aynı yıl evlenmiştir. 1990 yılında adını sanatçı Sezen Aksu'nun koyduğu Güneş isminde bir oğulları olmuştur.

09-04-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar