Aziz dizisi nerede çekiliyor? Dizide hangi dönem işleniyor?

Aziz dizisi nerede çekiliyor? Dizide hangi dönem işleniyor?
Aziz dizisi henüz 6. Bölüm yayınlanmasına rağmen gündeme oturdu. İzleyici merak ediyor, cuma akşamları zirveyi zorlayan Aziz dizisi nerede çekiliyor? Dizide hangi dönem işleniyor?

Tarihi dönem dizilerin altın sezonunu yaşadığı bu sezon cuma akşamları Show Tv ekranlarında izleyicisiyle buluşan Aziz dizisi henüz 6. Bölüm yayınlanmasına rağmen gündeme oturdu. İzleyici merak ediyor, cuma akşamları zirveyi zorlayan Aziz dizisi nerede çekiliyor? Dizide hangi dönem işleniyor? Çarpıcı hikayesi, görkemli kostümleriyle adından söz ettiren Aziz'in tek başına başlattığı bağımsızlık mücadelesi izleyiciyi ekrana kilitliyor. Aşkları, bitmek bilmeyen mücadelesi ve örnek yaşamıyla bir döneme damga vuran Aziz’le ilgili detaylar haberimizde.

Aziz dizisi nerede çekiliyor? Dizide hangi dönem işleniyor?

Usta yönetmenlerden Recai Karagöz'ün yönetmen koltuğunda oturduğu, proje tasarımını Necati Şahin'in üstlendiği Azız dizisi Show Tv ekranlarında cuma akşamları yayınlanıyor. Eda Tezcan'ın kaleme aldığı tarihi dönem dizisi Aziz’in başrollerini Murat Yıldırım, Damla Sönmez, Simay Barlas, Ahmet Mümtaz Taylan ve Fırat Tanış paylaşırken ayrıca Güven Murat Akpınar, Eren Hacısalihoğlu, Suzan Kardeş, Ayten Soykök, Elif Sönmez ve Füsun Demirel, Meral Çetinkaya, Cenan Çamyurdu, Baran Akbulut, Haydar Köyel, Berkay Akın, Mehmet Avdan, Özgür Onan, İmren Şengel gibi başarılı oyuncular da rol alıyor.

Aziz dizisi 3 farklı yerde çekiliyor?

Senaryo gereği Aziz dizisi ülkemizin saklı güzelliklerinin barındıran Antakya’da ve kurtuluş Savaşında büyük rol oynayan Sakarya’da çekiliyor. Hareketli bir hikâyeye sahip olan Aziz dizisi Sakarya ve İstanbul'da devam edilecek. Antakya’da ve Sakarya kısımları biten Aziz dizisi için İstanbul’da özel bir plato kuruluyor. Bir müddet sonra sadece İstanbul’da çekilecek olan dizi için özel plato kurulumu devam ediyor.

Aziz dizisi hangi dönemi anlatıyor?

Murat Yıldırım’ın Aziz karakterini, Damla Sönmez’in Dilruba karakterini ve Simay Barlas’ın Efnan karakterini başarıyla oynadığı Aziz dizisi Cumhuriyetin ilk yılları olan 1930’lu yıllarını anlatıyor. Henüz Türkiye Cumhuriyeti’ne dahil olmayan Antakya’nın en büyük ve tek halı üreticisi olan Payidar ailesinin oğlu Aziz Payidar’ın başlattığı mücadele yansıtılıyor. Aziz Payidar, zenginlik içinde bir hayat sürerken Fransız delegesi Mösyö Pierre’in Teğmen olan oğlunu öldürür. Doğduğu toprakları, biricik aşkını geride bırakmak zorunda kalan Aziz sırra kadem basar. Öldü zannedilirken bir gün çıkagelir ve Fransız işgali altındaki Antakya’yı kurtarma mücadelesi başlatır. Yepyeni hikâyesiyle Aziz 7. Bölümü 17 Aralık Cuma akşamı Show Tv’de.

11-12-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler