Aziz hangi dizinin uyarlaması? Poldark konusu nedir?

Aziz hangi dizinin uyarlaması? Poldark konusu nedir?
Aziz dizisinin Poldark dizisinden uyarlandığı konuşuluyor. Aziz dizisi hangi diziden uyarlandı ve Poldark dizisinin konusu ne?

Show TV'nin Cuma akşamları ekrana gelen dizisi Aziz, fazlasıyla dikkat çekti. Diziyi izleyen izleyicilerden bazılar ise dizinin Poldark isimli diziye tıpatıp benzediğini fark etti. Poldark dizisinin konusu ne?

Aziz hangi dizinin uyarlaması? Poldark konusu nedir?

Winston Graham'ın yazarı olduğu tarihi kurgu roman serisi Poldark, 2015 yılında BBC tarafından televizyona uyarlandı. Poldark dizisi 18. yüzyılın sonlarında İngiltere'nin güneybatısınde yer alan Cornwall'da geçiyor. Dizinin ana karakteri olan Ross Poldark, 3 yıl boyunca Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nda İngiliz ordusuna hizmet ettikten sonra Cornwall'a döner. Evinde döndüğünde ise hiçbir şeyin bıraktığı gibi kalmadığını görür. O savaştayken babası ölmüş ve savaştan önce evlenmek üzere olduğu Elizabeth, Ross'un kuzeni Francis ile evlenmiş olarak bulur. Ülkesine döndüğünde bir kavgada Medelza adında bir kadını kurtarır. Ondan etkilenir ve ona iş teklif eder. Böylece Medelza, Poldark'ın evinde yaşamaya başlar.

Eve döndüğünde kendisine yöneltilen cinayet ve hasar verme suçlamalarıyla karşı karşıya kalır. Yerel mahkemelerde adını temize çıkarmak için çabalarken iş büyür ve sonrasında toplumdaki yerini, parasını ve ailesini de savunmak zorunda kalır. İngiltere, büyük bir ekonomik bunalımdan geçerken ücretler bir hayli düşerken fiyatlar ise oldukça yükselir. Bu ortamda ise ülkede her şey tam bir karmaşaya sebebiyet verir ve halk içinde bir sivil itaatsizlik dalgası yayılmakta, sokak çeteleri seçim sonuçlarına karşı bir ayaklanma başlatır. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Ross Poldark ve yeni eşi Demelza, zorlu rakipleri George Warleggan'ın düşmanlığı ve sert muhalefetiyle karşı karşıya kalırlar.

Poldark ve Aziz dizileri arasındaki benzerlikler

Aziz dizisinin hikayesi ve karakterleri küçük detaylar dışında hemen hemen aynı. Poldark dizisinde Ross, Elisabeth ile evlenmek üzereyken savaş için Amerika'ya giderken, yıllar sonra geri döndüğünde Elizabeth'i başka biriyle evli olarak bulur. Uzun bir süre Ross'u bekleyen Elisabeth, Ross'un öldüğünü varsayara ve sonrasında Ross'un kuzeni Francis ile evlenir. Aziz dizisinde Ross'un Aziz, Elizabeth'in Dilruba ve Francis'in Adem karakterlerine karşılık geldiği net bir şekilde görülüyor. Öte yandan Ross, ülkesine döndüğünde bir kavgadan kurtardığı Medelza'ya aşık olur ve birliktelikleri başlar. Medelza karakterinin ise Aziz dizisindeki Efnan olduğu kesin olarak görülüyor.

11-12-2021
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler