Barbie 2020 İçin Özel Kreasyona Türkiyeden Kimi Seçti?

Barbie 2020 İçin Özel Kreasyona Türkiyeden Kimi Seçti?
Engellerin ve gerçek yaşamın koşullarını vurgulamak isteyen Barbie 2020 İçin Özel Kreasyona Türkiye'den Kimi Seçti? İste merak edilen o isim!

Barbie markası bu yıl Özel bebekler kreasyonuna bir yenisini daha ekledi. Üstelik bu bebek için ilhan alınan isim Türkiyeden. Milli gururumuz olan krndi dalında  Türkiye Milli Yüzme şampiyonu olan Sümeyye Boyacı. Hayatın zorluklarını ve Sümeyye Boyacı'nın yaşadığı hayatı, mutlu ifadesinin en iyi resmedilmiş şekli olmuş. Bu bebek piyasa çıkmasının ardından Sümeyye Boyacı ile yapılan röportajda, Kollarım yok ama kimsenin görmediği kanatlarım var dedi.

Barbie Sümeyye Boyacı Kimdir?

2003 yılında dünyaya gelen Sümeyye Boyacı, paralimpik yüzücü olarak ülkemizi temsil ediyor. Depar etkinliklerinde uzmanlaşmış olarak, serbest stil, sırtüstü ve kelebekleme yüzme de S5 engelliler kategorisinde yarışıyor. İlk okulda anne  ve babasının okula adapte olamayacağını düşündü. Ancak Sümeyye ayak parmakları ile yazı yazmayı başararak üstelikte üstün başarı ile eğitimini tamamladı. 

Akvuryumdaki balıklardan ilham alarak yüzebileceini keşfetti. Onlarında kolları olmadığını fakat suda düzüldükleri anda yapabileceğini gördüm diyerek azmini dile getiren Sümeyye, 2019 yılında Amerika’nın Indianapolis eyaletinde düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre sırtüstü kategorisinde 45.28’lik dereceyle altın madalya kazandı.

Londra'da gerçekleşen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'ndaki 50 metre sırtüstü  kategorisindeki 44.74'lük derecesiyle gümüş madalya almaya hak kazandı. Sümeyye Boyacı, Dört buçuk yaşında ayaklarıyla resim yapmaya başladı. Alexander Pushkin tarafından yazılmış bir Rus masal kitabının Türkçe çevirisi olan Altın Balık için resim yaptı. Nisan 2009’da suluboya resimleri Moskova’da düzenlenen kişisel bir sergide yer aldı. Boyacı, resimlerinden birini 2010 yılında Rusya’nın First Lady’si Svetlana Medvedeva’ya hediye etti. 2014 yılında yaptığı ebru sanatıyla Eskişehir’de geleneksel Türk el sanatları sergisine katıldı.

Üstün başarısı sayesinde türkiyenin gündeminde olan ve Barbie markasının türk modeli olarak tarihe geçen Sümeyye Boyacı şimdilerde 17 yaşında. 

05-03-2020
Yazar Hakkında
Aslı Vural

Aslı Vural

1992 yılında dünya gelmiştir. Uzun yıllardır editörlük yapmaktadır. .. devamı.. mail
Yorumlar