Bade İşçil’e sahte vekaletname şoku

Bade İşçil’e sahte vekaletname şoku
Sigorta Sahteciliklerinin Engelleme Bürosu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu ve Güven Y. Adlı şahsın Bade İşçil hakkında vekaletname düzenlediğini duyurdu.

Yıllar önce bir trafik kazasına karışan Bade İşçil, sahte vekaletname şoku magazin dünyasına bomba gibi düştü. Hakkında iddianame hazırlanan ünlü oyuncu, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla sarsıldı. Şimdi hayranları Bade İşçil’in hakkında hazırlanan sahte vekaletname olayının detaylarını ve oyuncunun hapis yatıp yatmayacağını merak ediyor. Şimdi detaylar

Bade İşçil’e sahte vekaletname şoku

Milliyet.com.tr'den Damla Güler'in haberi sosyal medyaya bomba gibi düştü. Damla Güler’in savcılıktan aldığı iddianameye dayandırdığı habere göre sahte vekaletname düzenleyerek trafik kazasına karışan araçların sigorta parasını almaya çalışan Güven Y. için dava açıldı. İddianame de adı geçen sabıkalı Güven Y. hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 37,5 yıla kadar dava açıldı. Konuyla ilgili hazırlanan iddianameye göre 2015 yılında bir trafik kazasına karışan oyuncu Bade İşçil adına sahte vekaletname düzenleyerek sigorta parasını almaya çalıştığı detaylıca anlatıldı.

6 yıl önce trafik kazasına karışmıştı

Sigorta Bilgi ve Gözetim merkezi ile Sigorta Sahteciliklerinin Engelleme Bürosu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu ve Güven Y. Adlı şahsın sigorta sahteciliği yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonucunda şüpheli Güven Y.'nin sahte vekaletname düzenlediği, trafik kazalarında kusurlu araçların maddi teminatlarının yetmediği durumlarda kasko poliçesinin teminatından değer kaybı talebinde bulunduğu delillerle ifade edildi.

Bade İşçil adına vekaletname düzenlemiş

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianameye göre Güven Y. 2015 yılında bir trafik kazasına karışan oyuncu Bade İşçil adına da sahte vekaletname düzenledi ve illegal yolla sigorta parasını almaya çalıştı. İddianameye göre şüpheli Güven Y. İllegal yolla sigorta dolandırıcılığı yapıp haksız kazanç elde etti. Ardından da lüks marka 5 aracın trafik kazasıyla ilgili sigorta dolandırıcılığı yaptı.

Bade İşçil’in Parasını Alamadı

İddianamede olay detaylıca şöyle anlatıldı. Güven Y. Adlı şahıs, iki sigorta şirketinden sahte vekaletname ile 25 bin 919 TL haksız kazanç elde etti. Aynı şahıs diğer iki sigorta şirketinden ise ödeme alamadı. Bununla yetinmeyen Güven Y. 17 Temmuz 2015 tarihinde Kurtuluş’ta hasarlı trafik kazasına karışan ve aracı hasar gören oyuncu Bade İşçil adına da sahte vekaletname çıkarttı ve sigorta parasını almaya çalıştı. Ancak Bade İşçil’in kendisine 36 bin 162 TL ödeme yaptığı sigorta şirketi şüpheliye ödeme yapmadı. tüm bu olanlar üzerine Güven Y. hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 37,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bade İşçil’in müşteki sıfatıyla katıldığı davada şüpheli Güven Y.’nin yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

20-03-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar