Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nın Hızır Reis’i Ulaş Tuna Astepe Diziden Ayrıldı Mı?

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nın Hızır Reis’i Ulaş Tuna Astepe Diziden Ayrıldı Mı?
TRT1’in sevilen dizisi Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı yeni sezonda yenilenecek konsepti ile ekranlara gelecek. Peki, Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nda Ulaş Tuna Astepe yok mu?

Yapımını Es Film’in üstlendiği Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi ilk sezonu ile ekranlara geldi. TRT1 ekranlarında 16 Eylül 2021 tarihinde ilk bölümü ile yayınlanan dizi geçtiğimiz sezonun en sevilen yapımlarından oldu. Başrolünde yer alan Engin Altan Düzyatan diziden bu sezon sonunda veda etti. 26 Mayıs 2022 Perşembe 32. Bölüm ile sezon finali yapan dizinin şuan başrollerini Ulaş Tuna Astepe, Bahadır Yenişehirlioğlu, Devrim Evin ve Emir Benderlioğlu paylaşıyor. Tarihi, aksiyon, kurgu, macera türündeki dizinin yapımcılığını, Yusuf Esenkal, Serdar Öğretici’in üstlendiği, yönetici yapımcılığını Zeynep Tuna’nın yaptığı, yönetmenliğini Berat Özdoğan ve Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, senaristliğini Serdar Özönalan, Hasan Erimez, Mustafa Burak Doğu, Tuba Kaya ve İbrahim Ethem Arslan yapıyor. Dizide, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk kaptan paşası ve kaptan-ı deryası olarak bilinen ünlü denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa ve diğer üç kardeşi İshak Reis, Hızır Reis ve İlyas Reis’in hayatını anlatmaktadır. Engin Altan Düzyatan’ın da diziden ayrılmasının ardından dizinin ana karakteri olan Ulaş Tuna Astepe dizinin ayrılacağı gündeme bomba gibi düştü. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde Hızır Reis karakterine hayat veren Ulaş Tuna Astepe diziden ayrılıyor mu? 2. Sezonda dizide flaş değişiklikler yaşanacak. Ulaş Tuna Astepe 2. Sezonda yok mu? İşte merak edilenler…   

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nın Hızır Reis’i Ulaş Tuna Astepe 2. Sezonda Yok Mu?

Barbaroslar Akdenizin Kılıcı dizisinden Engin Altan Düzyatan ve Caner Topçu ayrılmıştı. 2. Sezonda yer almayacak Oruç Reis ve İlyas Reis karakterlerinin yerine, hikâye Hızır’a yani Barbaros Hayrettin Paşa’ya odaklanacak. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde Hızır karakterine Ulaş Tuna Astepe hayat veriyor. Barbaros Hayrettin Paşa’nın 40’lı yaşlarının anlatılacağı dizide Ulaş Tuna Astepe’nin yer alıp almayacağı ise henüz belli değil. Astepe yeni yazılan senaryoyu okuyacak ve ona göre karşılıklı yol alınacak. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi 2. Sezonda Hızır Reis karakteri yani Ulaş Tuna Astepe diziye veda edebilir.


Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı Dizisi 2. Sezonda Neler Olacak?

1. Sezon finali bölümünde son olarak Oruç Reis, Don Diego’nun kurduğu bir oyunla Cezayirli birkaç hain tarafından tuzağa düşürülmüş ve ağır yara almıştı. Hızır Reis, ağabeyini kurtarmak için mücadele etsede ne yazık ki onu kollarının arasında kaybetmişti. Hızır, abisi Oruç Reis’i öldürenlerden intikamını alabilecek midir? Cezayir’i ve mazlum halkı Don Diego’nun zulmünden kurtarabilmek abisi Oruç Reis’ten emanetidir, acaba bunu başarabilecek midir?. ‘Barbaros Hayreddin’ adını taşıyacağı Yavuz Sultan Selim selamı ve övgüsüyle gönderilen yüzük ile bundan böyle müjdelenen Hızır’ın deryalarda kazanacağı yeni zaferler neler olacaktır?

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre ES Film’in TRT için çektiği ‘Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’ Eylül gibi başlayacak yeni sezonunda dizi yenilenmiş konseptiyle seyirciyle buluşacak. Oruç Reis (Engin Altan Düzyatan) ve İlyas Reis (Caner Topçu) karakterlerinin veda ettiği dizide hikâye Hızır’a yani Barbaros Hayrettin Paşa’ya odaklanacak.

Diziyi yeni sezonda ülkemizin en iyi senaristleri arasında yer alan Zülküf Yücel yazacak. Yepyeni bir dünyanın kurulacağı dizide Kanuni Sultan Süleyman dönemi anlatılacak. Dizinin kadrosuna çok sayıda yeni oyuncu katılacak. Dizide birbirinden görkemli yeni mekanlar kullanılacak. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin yönetmen koltuğunda da yine Berat Özdoğan oturacak.

25-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar