Dizi severleri üzen haber 8 dizi birden final yapıyor

Dizi severleri üzen haber 8 dizi birden final yapıyor
Haftalık 50 dizi izleyicnin karşısına çıkıyor Ancak Türk halkının seviyesi ve kültür düzeyi hesap edilmeden hazırlanan özellikle uyarlama diziler erken final yapıyor İşte o diziler

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yeni dizilerin izleyiciyle buluşmak için gün saydığı bugünlerde dizi severleri üzen bir haber geldi. Birbiri ardınca tam sekiz dizi birden final kararaı aldı. Dizi severler merak ediyor, oldukça iddialı olarak tanıtılan ancak ömrü uzun olmayan diziler neden final yapıyor? Yaz sezonunda yayınlanmaya hazırlanan dizilerin ömrü ne kadar olacak? İşte kısa zamanda final yapacak olan diziler ve final sebepleri haberimizde. <şidi detaylar

Dizi severleri üzen haber 8 dizi birden final yapıyor

Ülkemiz adeta dizi çöplüğüne döndü. Pandemi nedeniyle insanların evde kalma sürelerin uzaması yapımcıların iştahını kabartmıştı. Öyle ki dizi yayınlamayan kanal ve dizi yayınlanmayan gün kalmadı. Hal böyle olunca neredeyse haftalık 50 dizi izleyicnin karşısına çıkıyor. Ancak Türk halkının seviyesi ve kültür düzeyi hesap edilmeden hazırlanan özellikle uyarlama diziler tutmuyor. Milyon dolarların havada uçuştuğu dizi sektöründe kadrosunda usta isimlerin yer almasına almasına gösterişli diziler reyting canavarına yenik düşüyor. Uzun soluklu tarihi dizilerin dışında yapımların tutmadığı ülkemizde tam 8 dizi için final kararı alındı. İşte o diziler ve final nedenleri.

Oğlum dizisi

Son zamnalrda ülkemizde moda haline gelen Kore dizilerinden uyarlama yapımların havası çabuk söndü. Bunlardan biri olan Ay Yapım imzalı Show TV dizisi Oğlum, beklenen reytinglere ulaşamadı. Aile değerlerin işlemesine rağmen Oğlum dizisi mayıs sonunda final yapacak.

Adı Sevgi dizisi

Pazar akşamları Atv’de yayınlanan Adı Sevgi farklı konusuyla ilk bölümlerde seyircinini dikkatini çekmeyi başardı. Ancak neredeyse tüm dizilerde görülen klişe tekrarlar, zorlama kültürel dayatmalardan nasibini alan Adı Sevgi’nin önce yönetmeni değişti. Senaryo değişikliği yapılarak yaz aylarında da ekranlarda olması planlandı. Dayatmalardan hoşlanmayan ve kendi değerlerini ekranda görmek isteyen Tük seyircisi cevabını reytinglerde verdi. Kuruluş Osman ve Destan gibi ses getiren dizilere imza atan Atv yönetimi diziyi 11. bölümde bitirme kararı aldı.

Masumlar Apartmanı dizisi

Pandemi süresinde ekranlara hakim olan Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserlerinden biri olan Masumlar Apartmanı geçtiğimiz sezona damga vurmasına rağme 2. sezonda hedefleri tutturamadı. Türk izleyicisinin psikolojik yapımlara ilgisi çabuk tükendi ve TRT 1 dizisi Masumlar Apartmanı 17 Mayıs  akşamı 71. bölümüyle final kararı aldı.

Evlilik Hakkında Her Şey dizisi

Son on yıldır rağbet görmemesine rağmen tarihi dizilere önem vermeyen ve uyarlama dizilerde ısrar eden Fox TV, tutmayan dizilerde ön sırayı kimsye kaptırmıyor. Yurt dışında ilgi görmesine rağmen Türk halkının manevi değerlerine ters gelen dizi sezon sonunda final yapacak. İk bölümünden iitbaren reyting listelerinde yer almayan dizi, yurt dışı satışları iyi gittiği için sezon sonuna kadar devam edecek.

Üç Kuruş dizisi

Bir döneme damga vuran mafya dizilerinin havası çabuk söndü ve Çukur’un devamı olarak Show TV’de yayınlanan Üç Kuruş dizisi final kararı aldı. Uraz Kaygılaroğlu ve Ekin Koç gibi usta oyunculardan kurulu kadrosuna rağmen bir türlü tutunamayan dizi 28. Bölümde final yapacak.

Sadakatsiz dizisi

Geçtiğimiz yıla damga vuran Kanal D yapımı Sadakatsiz dizisi 60. Bölümde final kararı aldı. Tekirdağ’da çekilen ve ilk sezonunda reytinglerde yapımcısını güldüren dizi senaryoda yaşanan tutarsızlıklar nedeniyle tepki gördü. Uyarlama diziler içinde uzun sayılabilecek 60 bölüme ulaşabilen dizi için Türk halkının aile değerlerine ters düştüğü yorumları yapılıyordu.

Barbaroslar dizisi

TRT 1’de yayınlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi ilk deniz dizisi olarak tarihe geçti. Perşembe günlerine damga vuran ve reytinglerde fırtına gibi esen dizinin yüksek maliyetinden dolayı sezon sonunda final yapacağı iddia edildi. Ancak yapım şirketinden resmi bir açıklama gelmedi.

Bir Zamanlar Çukurova dizisi

Atv'nin uzun soluklu dizilerinden biri olan Bir Zamanlar Çukurova da final söylentilerine konu oldu. Klişe tekrarlar ve baş karakterleri kaybetmesi nedeniyle dizinin 9 Haziran akşamı 140. bölümüyle final yapacağı iddia edildi.

10-05-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar