Barış Manço’nun Kardeşi Savaş Manço Hayatını Kaybetti!

Barış Manço’nun Kardeşi Savaş Manço Hayatını Kaybetti!
Türkiye’nin en büyük sanatçılarından biri olan ve Anadolu Rock’ın kurucularından barış Manço’nun kardeşi Savaş Manço kansere yenik düştü ve hayatını kaybetti. İşte detaylar!

Barış Manço’yu tanımayanınız yoktur herhalde? Anadolu Rock müziğinin efsane isimleri arasında yer alan ve ünü ülkemizin sınırlarını aşıp Japonya’ya kadar uzanan efsane sanatçıların başında gelen Barış Manço 1999 yılında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ünlü sanatçının vefatı her kesimden insanı üzmüş ve onun yokluğunun yeri doldurulamamıştı. Bugün ise uzaklardan ta Belçika’dan gelen bir haber Barış Manço’nun sevenlerini ve Manço ailesini derinden üzdü. Ünlü sanatçı Barış Manço’nun kardeşi Savaş Manço yaşadığı Belçika’nın Liege şehrinde 75 yaşında hayatını kaybetti. Bu acı haberi sevenlerine Barış Manço’nun müzisyen oğlu Doğukan Manço sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. İşte haberin detayları!

Barış’ın Kardeşi Savaş Hayatını Kaybetti!

Ünlü sanatçı Barış Manço’nun Belçika’da yaşayan kardeşi Savaş Manço hayatını kaybetti. Son dakika haberi olarak gelişen olayı Sanatçı Barış Manço’nun oğlu şarkıcı Doğukan Manço sosyal hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Doğukan Manço yaptığı paylaşımda “Babamızın kardeşi, amcamız (Savaş Manço) pankreas kanseri olması sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştur” ifadelerini kullandı. 1999 yılında kalp krizi sonucu hayata veda eden Anadolu Rock Müziğinin efsane ismi Barış Manço’nun kardeşi uzun yıllardır Belçika’da yaşıyordu ve bir süredir pankreas kanseri sebebiyle tedavi görüyordu. Doğukan Manço’nun sosyal medya hesabından duyurduğu bu acı haberin ardından pek çok seveni sanatçı Barış Manço’nun kardeşi Savaş Manço’nun kaybı için sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getiren paylaşımlarda bulundular. Manço ailesini de derinden üzen bu kayıp sosyal medyada ve magazin dünyasında bir anda kendine yer buldu.

Savaş Manço Kimdir?

Ünlü Anadolu Rock Müziğinin efsane ismi 1999 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Barış Manço’nun kardeşi Savaş Manço uzun yıllardır Belçika’nın Liege şehrinde hayatını sürdürüyordu. Dört çocuklu bir ailenin üyesi olan Manço kardeşler Savaş, Barış, İnci ve Oktay Manço’dur. Uzun yıllardır Belçika’da yaşayan Savaş Manço’nun cenazesinin İstanbul’a getirilerek Karaca Ahmet Mezarlığı’ndaki Manço aile kabristanında defnedilmesi için konsolosluğa başvurulduğu öğrenildi. Ayrıca Savaş ve Barış Manço’nun kardeşi İnci Manço’da özel izinle Ankara’dan İstanbul’a geldi. 6 aydır pankreas kanseri tedavisi gören savaş Manço 75 yaşında hayatını kaybetti. Biz de canlitv.com ailesi olarak Savaş Manço’ya Allah’tan rahmet ve ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

16-05-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar